naturliga hem rättsmedel för munsår eller feber blister

Munsår eller annars kallas feber blåsor orsakas av herpes simplex virus typ 1. När du får viruset och göra munsår för första gången, kommer det ligga vilande i kroppen och det kommer att återaktivera periodvis. Detta händer oftast när kroppen är försvagad, efter influensa till exempel. De som lider av munsår vet exakt hur mycket obehag de producerar och hur pinsamt de gör du känner. Drabbade skulle göra något för att lindra och för att korta av munsår. Det tar cirka tio dagar att gå bort, men det finns några hem rättsmedel för munsår som gör dem mindre obehagligt eller gör dem försvinna snabbare.

När känslan av klåda och stickningar som normalt föregår munsår, är det en bra idé att använda lite is på det området. Det kommer att ge en välkomnas lättnad och det kommer också att stoppa utvecklingen av munsår. Håll isen där i cirka tio minuter och upprepa proceduren varje timme för bästa resultat. Andra hem rättsmedel för munsår inkluderar te påsar eller mjölk. En varm tepåse bör hållas på det drabbade området för ungefär en halvtimme och det finns stora chanser att munsår försvinner på mindre än tio dagar eftersom te innehåller garvsyra, ett ämne med antivirala egenskaper. Mjölk kompresser är också till hjälp, men se till att mjölken förvaras vid rumstemperatur innan du använder den.

Om du är villig att stödja en viss smärta för att bli av med de otäcka munsår, tillämpa lite salt på dem. Det är verkligen obehagligt, men försök att göra det ett par gånger om dagen och för att hålla saltet där i minst en halv minut. Ett mindre smärtsamt hem rättsmedel för munsår är aloe juice. Om du råkar ha en aloe hemma, bara ta lite färsk juice från ett blad och lägg dem på de munsår. Om inte, kan du också använda aloe gel eftersom det har samma effekt.

Ha alltid runt vissa prenatala vitaminer och när man känner de första tecknen på munsår, ta en. Den innehåller folsyra och vitamin B och dessa ämnen har visat hem rättsmedel för munsår. Under tiden, ska du veta att arginin hjälper utvecklingen av munsår, så undviker livsmedel som innehåller det, som choklad, spannmål, jordnötter, ärtor eller havregryn. Om du ofta besväras av munsår, överväga att ta några lysintillskott eftersom de motverkar effekten av arginin.

Glöm inte att munsår är mycket smittsam, så se till att du tar alla försiktighetsåtgärder åtgärder för att inte sprida det samtidigt med allt vad huskurer som fungerar bäst i ditt fall. Använd separata koppar, glas och bestick mat och ändra din tandborste så ofta som möjligt.