naturliga mjäll behandlingar och botemedel

Mjäll är extremt pinsamt speciellt på jobbet eller hållplats, seminarium eller en fest. Det måste behandlas noggrant när den inträffar. Det finns i huvudsak två olika orsaker till mjäll – interna och externa. De interna orsakerna till mjäll är dålig hygien, känslomässig stress, brist på vila, överdrivet socker och fett i kosten, medan de externa orsakerna är överdriven användning av hårspray, sällan schamponering eller torr inomhus uppvärmning. I denna artikel har vi inkluderat några naturliga mjäll behandlingar och läkemedel. De är enligt nedan –

Sex användbara naturliga mjäll behandlingar och läkemedel –

Ett. Kamfer med kokosolja – Blanda en matsked kamfer med kokosolja, eller neem olja och massage i hårbotten. Detta är en effektiv naturlig mjäll behandling.

2. Hazel med citron – Kombinera en matsked färsk citronsaft med 100 gram trollhassel. Tillsätt 200 ml vatten och använda denna blandning för att tvätta håret. Detta ska göras många gånger tills håret blir fri från mjäll.

Tre. Olivolja och mandelolja – Kombinera mandelolja och olivolja i lika delar. Massage i hårbotten och låt det stanna i fem minuter. Skölj noggrant. Detta är också en annan användbar naturliga mjäll behandling.

4. Pain killer med schampo – Crush två Alvedon och blanda med milt schampo. Sätt den i hårbotten och låt det stanna i 2 minuter. Skölj och ta ut alla aspirin partiklar på huvudet

Fem. Glycerin med kokosolja – Kombinera en matsked glycerin, en matsked vinäger, en matsked kokosolja, och ett ägg. Blanda tills materialen bilda en pasta. Sätt denna blandning i din hårbotten och låt det stanna i ungefär en timme. Sedan tvätta håret med ett schampo. Gör detta en gång varje vecka.

6. Tamarind och Sugarcane – Fukta tamarind med vatten och kombinera det med melass. Sätt denna blandning i din hårbotten och efter en timme, rengöra den med ett schampo. Gör detta en gång varje vecka.

Ha en ren, mjäll fritt friskt hår med naturliga mjäll behandlingar!

Disclaimer: Denna artikel är inte avsedd att ge hälsorådgivning och är för allmän information. Alltid söka insikter av kvalificerad sjukvårdspersonal innan man inleder hälsoprogram.