Poison Ivy allergier

Poison Ivy (Toxicodendron radicans eller tidigare Rhus Toxicodendron) är en klättrande växt vanlig i östra och centrala USA med Ternate blad och grönaktiga blommor följs av vita bär, ger en irriterande olja som orsakar ett utslag på kontakt. Växer som en vinstock i öst, Mellanvästern och Syd, växer det som en vinstock. I den mån norra och västra USA, Canada och kring de stora sjöarna, växer den som en buske. Varje blad har tre broschyrer.

Poison Ivy blad är belagda med en blandning av kemikalier som kallas urushiol. När människor får urushiol på huden, orsakar det en allergiskt kontakteksem. Detta är en T-cell-medierad immunsvar, även kallad fördröjd överkänslighet, där kroppens immunförsvar känner igen som främmande, och attacker, det komplex av urushiol-derivat med huden proteiner. Det ironiska är att urushiol, i avsaknad av immun attack, skulle vara ofarliga. Den vanligaste behandlingen för svår kontaktdermatit är med kortikosteroider, som minskar immunsystemets angrepp och resulterande inflammation. En ny rekommendation för lindriga fall är att använda mangan sulfat lösning för att minska klåda.

Symtom från ett milt utslag kan ibland lindras med följande:

Cool kompresser med vatten eller mjölk
Calamine – En nonprescription lotion
Aveeno havregryn bad – en produkt som du lägger i badet för att lindra klåda
Orala antihistaminer såsom difenhydramin (Benadryl)
En Poison Ivy utslag kommer vanligtvis börja visas 1 till 2 dagar efter att ha kommit i kontakt med urushiol. Det drabbade området kommer att få rött och svullet. En dag eller så senare, kommer små blåsor börjar bildas, och utslag blir mycket kliande. Under denna tid, är det viktigt att försöka hålla från repor blåsor. Bakterier från under naglarna kan komma in i blåsor och orsaka en infektion. Efter ungefär en vecka, kommer blåsorna börjar torka upp och utslag börjar gå bort. I svåra fall, där Poison Ivy utslag täcker stora delar av kroppen, kan det pågå mycket längre.

Även om det ofta rekommenderas att människor lär sig att känna igen Poison Ivy anläggningen (“Blad av tre, lämna dem vara”), i praktiken är det svårt att göra, eftersom Poison Ivy och dess släktingar är ofta blandas med annan vegetation och inte märks förrän efter utslag har börjat. Att hålla hud täckt i situationer när exponeringen är svårt att undvika är det bästa sättet att förhindra problemet.

Den kliniska namnet för hudirritation som orsakas av Poison Ivy är Rhus dermatit. Det börjar oftast som klåda och små blåsor inom några timmar efter exponering. Beroende på hur stark exponering var och / eller hur känslig personen är, kan det vara allt som finns till den. Dock kan det utvecklas till en inflammerad, svullen utslag med öppen, gråt sår som kvarstår i upp till två veckor. Svåra fall kan kräva ett besök till doktorn. Urushiol absorberas in i huden inom tre minuter efter exponering. Om det tvättas bort snabbt med diskmedel och vatten, kommer konsekvenserna att bli mindre, men du är sällan nära till en toalett när du blir utsatt, så att lära sig att känna igen och undvika det är den bästa strategin.

Poison Ivy utslag brukar gå iväg på egen hand inom en till tre veckor. Under tiden kan du använda egenvårdsmetoder och over-the-counter mediciner för att lindra tecken och symtom. Om utslag är utbredd eller resulterar i ett stort antal blåsor, kan din läkare förskriva en kortikosteroid, såsom prednison.

Använda en WEEDEATER ta bort poison ivy kommer att resultera i sprutning benen med Poison Ivy. Om du är barbent och få repor medan befläckade med sav från Poison Ivy, kan du vara på väg till akuten.