sanningen om tvål

När du kliver in på marknaden för att plocka upp en tvål, vad är det du egentligen köper? Fraser som “Beauty Bar, deodorant bar, fuktgivande bar” och listan kan göras lång, bara berätta en sak, köper du inte tvål. Vad du köper är ett petroleumbaserade rengöringsmedel.

Tvål, per definition, är en rengöringsmedel tillverkad av en blandning av natriumsalterna av olika fettsyror eller naturliga oljor och fett. På grund av FDA: s regler, kan en rengöringsprodukt inte listas som tvål om det faktiskt innehåller fettsyror och naturliga oljor i kombination med lut för att producera tvål.

Så, vad är skillnaden du får fråga? Låt mig berätta en historia om min son. För två år han led med svåra allergier, kroniska bihåleinflammation, och var runt eländigt. Det första steget i att hantera sina problem var att ta bort sina polyper som hade blivit smittade. Efter operationen, rensat sina bihålor upp för hela två veckor. Då han åter fallit för ännu en sinus-infektion.

Inte kan fastställa orsaken till bihåleinflammation, sattes han genom allergitester. Efter två sessioner och mer än 80 injektioner täcker irriterande från sällskapsdjur ilska, mögel, träd, damm (och så vidare), bestämde de att han reagerade på absolut ingenting. Och så vi skickades hem med instruktioner att följa sin diet för nästa månad i hopp om att bestämma vädret eller inte han led av en födoämnesallergi.

Jag hade en bättre idé.

Medan allergytestning täcker de flesta luftburna irriterande, täcker det inte de vanliga kemikalier vi utsätter oss för varje dag. Eftersom min dotter och jag är både gravt allergisk mot formaldehyd, en gemensam konserveringsmedel som används i de flesta handkrämer, lotion, läppbalsam och kosmetika, slog det mig att han kan drabbas av en liknande allergi. Så, avskalade jag hans sängkläder, kuddar, kläder, gardiner, och tvättade allt i ett parti hemmagjord olivolja tvätt tvål.

Resultatet: Efter två veckors hans bihålor började rensa. Inom en månad alla symptom han rutinmässigt led, från migrän till andningssvårigheter, gradvis bleknat bort som om de aldrig hade existerat.
Många människor idag inser att våra hem är överlastade med en mängd kemikalier, varav många bär måttliga till allvarliga biverkningar med långvarig exponering. Vad vi inte inser är hur många av dem är helt onödiga.

Gör din egen tvål är både ett givande och enkel process och en som verkligen kan gynna hela din familj.