vad är effekterna av mjölk tistel

Visste du effekterna av mjölk tistel på en molekylär nivå har gjorts studier sedan 1970-talet? Det mesta av forskningen har utförts i Europa, där växten odlas och fröna samlas.

Utdrag ur fröna innehåller ämnen som kallas silymarins. Den silymarin innehållet i de olika extrakten på marknaden varierar kraftigt. 80% är den bästa koncentrationen hittar. Fröna är mycket små och innehåller bara en liten mängd, cirka 4-6%.

Förutom de extrakten är fröna ibland säljs av herbalists. Om du är shopping för en produkt, är det viktigt att vara säker på att det kommer från frön, inte de övriga delar av anläggningen. Rötter, stjälkar och skott är ätliga, men de innehåller inte den medicinskt aktiva silymarin.

Historiskt har de frön använts för att behandla lever och gallblåsa störningar. Resultaten ses i dagens studier varierar, beroende på dosen ges och huruvida co-tillskott rekommenderas. När det tas ensamt har silymarin låg biotillgänglighet, vilket innebär att mycket lite hamnar i blodomloppet. Co-tillskott med lecitin förbättrar absorptionen.

I laboratoriestudier om effekter av mjölk tistel, anti-virus, har anti-inflammatorisk och antioxidant aktivitet setts. Ett koncentrerat extrakt, i kombination med andra näringsämnen för att förbättra absorption, kan vara till nytta för akuta och kroniska virusinfektioner, såsom hepatit C.

Som en naturlig anti-inflammatorisk, adresser silymarin en av orsakerna till cellulära åldrandet. Som en antioxidant, tar det en annan, fria radikaler.

Fri radikal-molekyler är bland de bakomliggande orsakerna till rynkor och hudcancer. De fördelar som insidan av kroppen är svåra att se, men efter att ha tagit ett bra komplement, är det inte ovanligt att se en minskning av fina linjer, djupet av rynkor eller hudens fasthet. En antioxidant-rika kräm kan förstärka effekten och påskynda resultaten.

Andra effekter av mjölk tistel som har studerats inkluderar regenerering av leverceller. Levern är en naturligt regenerativ orgel. Men, hämmar exponering för gifter, överdrivet alkoholintag, röka cigaretter eller användning av vissa receptbelagda läkemedel orgeln förmåga att regenerera.

Silymarin har föreslagits för personer som tar läkemedel som potentiellt kan skada levern. Dessa läkemedel inkluderar antidepressiva, ångestdämpande medicin och icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID).

Det har även föreslagits för människor som arbetar med gifter såsom toluen, ett känt cancerframkallande och lever ämne. I en studie såg forskarna en förbättring av levervärden efter fyra veckor. Tillägget gavs dagligen och effekterna av mjölk tistel jämfördes med sådana av en placebo.

Andra möjliga fördelar kan ses hos personer med typ II-diabetes eller höga kolesterolvärden. Men, är det viktigt att inte förlita sig för mycket på en enda näringstillskott.

Så om du tar en bred titt på alla den senaste forskningen, kommer du att se att folk lever längst friskaste liv när de upprätthåller friska vikter och har optimala näringsintag. Även om effekterna av mjölk tistel kan vara många, tar det inte plats för en hälsosam livsstil.

Om du vill veta mer om föga kända men kliniskt testad naturliga ingredienser som används för att behandla åldrande hud, besök min hemsida idag.