Använd effektiva hem rättsmedel för värmeutslag

Värmeutslag eller taggig värmeutslag visas när svetten inte torkar snabbt och det ackumuleras i olika delar av kroppen. Det är smärtsamt och irriterande, och det kan visas på människor i alla åldrar. Nära midjan, underarmar, rygg och bröst är de mest drabbade delarna av kroppen. Ett tecken på en värmeutslag attack är uppenbarelse av några röda knölar som orsakar en svår klåda och skapa en mycket stort obehag. Lyckligtvis, orsakar det inte en hudsjukdom och det är inte skadligt. Värmeutslag visas i fuktigt och varmt klimat, men det kan angripa oavsett hur vädret är. Röda bulor kan kvarstå 4-5 dagar eller flera månader beroende på hur allvarlig attacken är. De vanligaste orsakerna till detta problem attacker är skräpmat, rökning, stressande och ohälsosam livsstil, alkohol, matförgiftning och surhet, cancer, eller biverkningar av vissa läkemedel. Svår inflammation, röda bulor på ryggen, bröstet och runt midjor och akut klåda är de viktigaste symptomen på detta problem.

Lyckligtvis finns det många huskurer för att bli av värmeutslag. Till exempel sitter i ett svalt rum eller ta ett svalkande dopp är tillräckligt för att bli av med det.

Havremjöl pulver är mycket effektiv, även har egenskapen att minska inflammation och för att lugna huden. Lägg en liten mängd av det i badkaret omrörning den väl och sedan doppa i badkaret.

Salvor och talk rekommenderas också i värmeutslag attacker. Du kan använda oparfymerad eller växtbaserade talk efter varje bad. Detta pulver absorberar extra fukt i kroppen att hålla huden torr. Du kan upprepa processen flera gånger. Aloe Vera baserade krämer och vissa växtbaserade salvor är bra, också.

Isbitar kan med framgång användas vid behandling av värmeutslag provocerad av fuktigt och varmt klimat. Kör en unge av is på de röda utbuktningar och inflammationen kommer att reduceras och de röda svullnader kommer att punkteras.

Gram mjöl är en av de enklaste rättsmedel för att bli av värmeutslag. Blanda gram mjöl med lite vatten för att erhålla en pasta. Applicera pastan på de röda bulor och låt den få torka. Tvätta pastan med kallt vatten. Gram mjölpasta har egenskapen att avlägsna döda hudceller och för att avsevärt minska inflammation.

Sandelträ pulver är en annan stor naturlig åtgärd. Ta lika kvantiteter av sandelträ pulver och koriander (1 eller 2 matskedar) och blanda dem med ros pulver för erhållande av en pasta. Applicera pastan på de drabbade områdena och låt den torka. Ta bort det med kallt vatten. Den gynnsamma effekten kommer att märkas omedelbart.

Multani mitti eller fullerjord är ett hem åtgärda, alltför. Blanda 4-5 msk mitti med 2-3 msk vanligt vatten och rosenvatten för att få en tjock pasta. Applicera pastan på det drabbade området och låt den torka 2-3 timmar. Ta bort det med kallt vatten.

Margosa Neem bladen är en annan hem botemedel som cam framgång tillämpas för att bli av värmeutslag. Gör en pasta 20-25 Margosa Neem bladen och vatten och tillämpa den på de drabbade områdena. Efter pastan fick torra, tvättar dem i kallt vatten.