Graviditet och karpaltunnelsyndrom – hur du får lättnad

När de flesta människor tänker på karpaltunnelsyndrom, föreställer de omedelbart olyckliga kontorsanställda skriva bort iklädd handleden hängslen för att lindra sina symptom. Vad många inte inser är dock att karpaltunneln kan orsakas av graviditet också. Här är några förslag på hur man kan underlätta din graviditet karpaltunneln.

Graviditet karpaltunnelsyndrom orsakas på ungefär samma sätt som andra fall av karpaltunnelsyndrom: pressning läggs på den mediala nerven, som ligger i handleden. I fallet av en gravid kvinna, svullnad i handlederna resulterar i oroande pirra känsla i fingrar, tumme och palmer. I vissa fall graviditet karpaltunnelsyndrom försvinner efter förlossningen, men det finns också situationer då symtomen kvarstår även efter graviditeten.

Lyckligtvis finns det många sätt att hantera din graviditet karpaltunneln. Om det är möjligt, begränsa alla åtgärder som handlar om dina händer gör ansträngande, upprepade rörelser, såsom att skriva. Gör mycket mild sträckor kan bidra till att göra cirkulationen till dina handleder och händer och hålla nere svullnad. Många läkare rekommenderar också hängslen slitage handleden.

Tyvärr tycker många människor som lider av graviditet karpaltunnelsyndrom inte bära handledsstöd eftersom de är obekväma och i vägen. Däremot kan du hitta en mångfald av modeller som ger dig rörelsefrihet och relativ komfort medan du fortfarande håller handlederna raka. I många allvarliga fall, kan du behöva ett stag som stöder tummen eller fingrarna också, men för lindrigare symtom, även något så mild som en gel vadderad stödbandage kan göra underverk för dina handleder.

Om din graviditet karpaltunnelsyndrom kvarstår eller blir värre, kan du behöva återkomma till mer invasiva procedurer. Detta kan innefatta injicera steroider, vilket kan lindra trycket. Det finns också en enkel operation som innebär en läkare göra en exakt snitt på din inre handleden eller handflatan. I många fall är dessa snitt bota utan tillfällig och lämnar väldigt lite ärrbildning. Men det finns risker, särskilt om du är benägna att infektion. Detta är anledningen till kirurgiska ingrepp är kvar i första hand som ett sista alternativ.

Lyckligtvis tar återhämtning tid endast ca 30 dagar eller så. Bortsett från smärtstillande och antibiotika, är du inte indelningen att vidta några ytterligare medicinering. Efter dina suturer tas bort, kommer du vara tvungen att bära ett stag för två veckor, men med tiden kommer du så småningom att kunna gå tillbaka till din favorit aktiviteter utan rädsla för överansträngning själv.

Om den lämnas obehandlad, kan din graviditet karpaltunneln gör det svårt för dig att hålla föremål. Dina fingrar kan kännas klumpig och svullen. Med tiden kan domningar kvarstår till den punkt där din känseln är nedsatt. Många patienter dokument som har svårt att röra sina tummar. Det är därför det är viktigt att rådgöra med din läkare omedelbart om du upplever något av symptomen på karpaltunnelsyndrom. Läs mer idag!