hur man kan förbättra cirkulationen – bättre blodcirkulation

Blodcirkulationsbesvär är främsta orsaken till flera hälsorelaterade frågor. Felaktig cirkulation av blod genom artärer och vener resulterar i brist på syre och näringsämnen i våra organ och vävnader. Detta påverkar negativt korrekt funktionalitet av kroppens system såsom reproduktiv, andningsorganen, hjärt-och nervsystem.

Individer som vill förbättra sin hastighet kroppen cirkulation men vet inte hur man ska eller inte har tillräckligt med tid att ägna sig åt det, här är några mycket praktiska tips:

Motion dagligen – Detta är en av de mest effektiva sätten att förbättra cirkulationen takt. Försök att träna 30 minuter om dagen. Några fysiska aktiviteter som jogging, simning, promenader och cykling är tillräckligt lång för att förbättra cirkulationen takt. I fall du har tid tvång och inte används för att göra en sådan mödosam övning dagligen, så du kan hålla sig till gå runt ditt kontor och hem regelbundet. Du kan också göra några enkla övningar medan du sitter i ditt hem som, knacka dina lår, knän och rotera armarna i små cirklar.

Ät smart – Ät hälsosamt genom att undvika för mycket mättat fett (feta mejeriprodukter, bageriprodukter, kokosolja etc) men också behålla balansen av fett i kroppen genom att konsumera hälsosamma fetter såsom omega-3 fettsyror. De rika källor av dessa hälsosamma fetter är solrosfrön, fisk, nötter, sesamfrön och olivolja etc. Ät mycket grönsaker, frukt och fullkornsprodukter. Minska konsumtionen av socker, salt och lägga upp fler friska fiber i din kost.

Drick sunt – En annan metod för att bygga upp cirkulationen är genom att dricka massor av vatten. Istället för att dricka is kallt vatten, prova vanligt eller lite varmt vatten. Kom alltid ihåg att andra typer av drycker som koffein, alkohol, socker alltid kommer att torka din kropp. Men som vårt blod huvudsakligen består av vatten så någon brist på vatten i kroppen kan ha negativa effekter och minska blod-cirkulationen takt.

Varmt bad – Denna behandling hjälper mycket i blodcirkulationen. Doppa fötterna i varmt vatten eller ta ett varmt resultat vattenbad snabbare och smidigare förflyttning av blod, vilket ökar cirkulationen takt.

Ta växtbaserade kosttillskott och vitaminer – Införliva tillräckligt med vitaminer och naturliga örter i din kost eftersom dessa är mycket effektiva i att förbättra cirkulationen takt. Vitamin E förbättrar cirkulationen och producerar också nya blodkärl. Massor av växtbaserade kosttillskott såsom vitlök, förbättrar ginkgo cirkulationen takt.

Håll fötterna upp-Efter att ha tillbringat dagen på jobbet försöker lyfta fötterna under en tid. Om du inte är bekväm i att hålla upp det, sedan lägga en kudde under dina fötter när du sover.

Säg hej då till stressen – Psykisk oro, kan över arbetet orsaka allvarliga cirkulationsproblem. Så undvika att bli stressad och hålla dig lugn och glad. Hitta dig själv en bra film att titta på, ta ordentlig sömn, gå ut på en överdådig middag och prova några avslappningsövningar såsom yoga sträckor och djup andning för att hålla kroppen borta från stress.

Undvik rökning – Rökare bör vara medveten som forskning har visat att nikotin är en viktig orsak till cirkulationsproblem. Rökning orsakar högt kolesterol och åderförkalkning detta leder till otillbörlig blodcirkulationen.