kräkningar huskurer som är enkla och effektiva

Kräkningar är ett mycket vanligt problem som uppstår på grund av olika anledningar. Men de vanligaste orsakerna är på grund av graviditet, resor eller på grund av för hög värme. Detta kan också ske genom att äta smittade eller ohälsosamma livsmedel eller på grund av vissa sjukdomar. Här i den här artikeln hittar du några enkla hem rättsmedel för kräkningar.

hem rättsmedel för kräkningar

Ett. Ta askan av små kardemumma (elaichi) blandat med honung. Detta är till hjälp för att nyck illamående och kräkningar.

2. Sakta suga en limeklyfta eller is. Detta är en annan användbar hem rättsmedel.

Tre. Bränn barken av Peepal träd (Ficus religiosa) och sedan släcka den i vatten. Sila detta vatten i en trasa och ta det var 6 till 8 timmar för att få lindring.

4. Gör en pasta av förtorkad ris utspädd i vatten och tillsätt pulver av kryddnejlika och kardemumma och lite socker.

Fem. En annan enkel hem botemedel för kräkningar är att skala citron huden och torka. Bränn huden och samla askan. Ta askan med lite vatten för att få lindring.

6. Pound lök och mynta lämnar tillsammans för att göra en pasta. Ta 1 till 2 teskedar av pastan 3 till 4 gånger per dag.

7. Sug på 2 eller 3 kryddnejlikor. Detta är mycket lindra.

8. Till den färskt extraherade juicen av basilika (tulsi), tillsätt lika stora mängder av saft av mynta och ingefära. För bättre resultat kan du lägga lite saunf Arka också. Ta denna blandning var fjärde timme för lättnad.

9. Vid kräkningar på grund av hög värme, dricka vatten av tamarind (Imli) doppade, mosas och siktades i vatten.

10. Gör ett pulver av fem kryddnejlika och 10 gram socker godis, tillsätt 30 gram vatten och dricka detta. Detta är mycket användbart vid kräkning på grund av hög värme.

11. Örtte framställd av ingefära är tänkt att hjälpa till i kräkningar och illamående. Du kan också köpa vissa växtbaserade godis från hälsokostaffärer.

12. Ingefära är mycket effektiva för att minska illamående och kräkningar som orsakas av cytostatikabehandling.

13. Ta kanel te när du känner dig illamående. Det hjälper. Kanel innehåller kemikalier som kallas katekiner som hjälper lindra illamående och kräkningar.

Varning: läsaren av denna artikel bör iaktta alla försiktighetsåtgärder när den följer instruktionerna på huskurer från denna artikel. Undvik att använda någon av dessa produkter eller ingredienser om du är allergisk mot det. Ansvaret ligger hos läsaren och inte med webbplatsen eller författare.

Copyright © Ryan Mutt, All Rights Reserved. Om du vill använda denna artikel på din hemsida eller i din ezine, göra alla webbadresser (länkar) aktiva.