naturliga sovande metoder

Om du lider av sömnlöshet och desperat letar efter botemedel sömnbrist, då denna artikel kan hjälpa dig. Sömnlöshet kan orsaka en hel del andra problem som brist på vakenhet, minnesproblem, felaktig matsmältning, avsaknad av tillväxt, prestandaproblem i arbete, stress, spänning etc. Så effekterna av detta problem är fysiska, känslomässiga och psykologiska. I många fall har detta problem lett till olyckor med dödlig utgång.

Råd för att dricka kamomillte eller mjölk är alltför vanligt. Dessa naturliga sömn-inducerare kan fungera för andra, men vad händer om du inte ens gillar hur de smakar eller du har aldrig vant sig vid dessa drycker. Välj en aktivitet som passar dig bäst. Lyssna på lugn musik, ta ett varmt bad i minst en timme eller två innan läggdags och delta i meditation eller avslappningsövningar kan skicka signaler till kroppen att sova är för handen.

De som inte kan sova på grund av psykisk spänning bör blöta fötterna i varmt vatten. Temperaturen på vattnet bör inte vara mer än 3 till 4 grader högre än kroppstemperaturen. Fuktig handduk indränkt i kallt vatten kan lindas runt huvudet. För mer allvarliga fall av sömnlöshet, blötläggning hela kroppen i en tubful varmt vatten av kroppstemperaturen är botemedlet. Om du kan sova liggande i badkaret för en halvtimme, skulle det ge dig den fräschör som två timmars sömn i sängen kan inte ge.

Medan sömntabletter kan lova en mirakelkur för sömnlöshet, de inneboende riskerna med att ta sömntabletter för att bekämpa sömnlöshet är otaliga. Oavsett om du väljer kortsiktiga sömntabletter eller en längre kurs, barbiturater, benzodiazepiner och icke-benzodiazepiner likadana alla bär liknande risker – t.ex. möjligheterna till överutnyttjande eller, i värsta fall, möjligheten till missbruk.

Naturläkemedel är ett annat utmärkt alternativ till sömntabletter och även till melatonin. Konsumeras i form av örtteer och kosttillskott, eller ens som aromaterapi, har örter som valeriana rot och kamomill hyllats som effektiva sömn-medel i århundraden. Till skillnad från melatonin eller sömntabletter, behöver kamomill inte konsumeras under en viss tid innan den träder i kraft. Kamomillte kan användas på ett behov när det behövs och många människor har använt sin sömn-främjande egenskaper för att framgångsrikt bekämpa anfall av sömnlöshet.

Naturliga sovande hjälpmedel fungerar mycket på samma sätt som receptbelagda läkemedel, eftersom de hjälper kroppen slappna av och somna snabbare. Naturliga sovande hjälpmedel fungerar för att styra melatonin, som styr kroppens uppfattning av natt och dag. De flesta naturliga sovande hjälpmedel är örter som är naturliga och kommer från jorden. De naturliga egenskaperna hos örter är kunna reglera melatonin i kroppen, och hjälpa till att slappna av kroppen för att främja sömn. Valerian officinales, mer känd som valeriana, är en naturlig ört som har använts i århundraden för att främja sömn. Den är gjord av växtrötter, och har också visat sig vara till nytta för dem som upplever stress av ångest när du försöker sova.