vara aktiv med sjukgymnastik kan förbättra hälsan hos åldrande boomers

För att citera ett gammalt talesätt min pappa gillar att upprepa, är ålderdom inte för sissies! Han borde vara expert – trots allt, han är 86 år ung. Med baby boomers på väg till den senare skede av livet, är de inte villiga att acceptera helt enkelt bli äldre “graciöst”. Boomers försöker vara fysiskt aktiv och vältränad.

Genom att vara aktiv, kan baby boomers förbättra deras livskvalitet och leva sina återstående år till fullo med hjälp av medicinska framsteg. Motion kan inte bara förbättra din muskulära och hjärt-och kärlhälsa, men kan också hindra utvecklingen av sjukdomar som demens och Alzheimers.

När du tränar, se till att förändra ditt träningsprogram för att ge din tid kroppen vila, vilket minskar dina chanser att utveckla en repetitiv rörelse skada. Stash din tennis utrustning i garderoben och få din cykel av lagring för att rida en del av din rutin. Glöm inte att bära hjälm!

Jag köpte en 300 sida volym på temat återvändo den biologiska klockan inom ett års tid. Du kan sammanfatta hela boken i några få ord: motion, aerobic och styrketräning med måtta, och äta hälsosamma livsmedel. I det jag kom över en fantastisk mening på temat åldrande, något om alla fick bli äldre, men inte alla har att ruttna. Jag får poängen, eftersom våra kroppar ålder vi har att vara fysiskt aktiv. För att förbli motiverad, visualisera dig själv i ett par decennier, fortfarande stark och passar ännu lite gråare, då däremot detta med bilder av extrem svaghet. Denna senare montage av bilder är verkligen en källa till motivation.

En nackdel gym har är att deras utrustning och klasser generellt rikta yngre individer. Innan inskrivning i ett gym, fråga personalen om de erbjuder klasser anpassade för äldre folk som tenderar att ha ömmande leder och ryggar.

Muskler som är starka kan motstå inverkan av repetitiva övningar som du tränar för att få styrka, utan att lida skada. God flexibilitet kan förbättra din hållning och kropp anpassning, vilket i sin tur kan öka din prestation. En vanlig missuppfattning är att fysisk terapi hjälper bara för rehabilitering efter en olycka eller stroke. Åldrande orsakar senor och ligament att förlora sin elasticitet och göra dem mer benägna att riva eller bli skadade. Mjuka vävnadsskador kan undvikas genom att utveckla ett terapeutiskt träningsprogram som förbättrar styrka och flexibilitet med en utbildad professionell.

Sjukgymnastik kan förbättra din skicklighet och reaktionstid via balansträning för att förhindra invalidiserande idrottsskador.

Avslutningsvis behålla din aktiva livsstil, använda en mängd olika träningsprogram, och konsultera en sjukgymnast för att aktivt förebygga idrottsskador inträffar. Relish den senare delen av ditt liv med god aptit.