hur du kan förbättra ditt nervsystem naturligt

En frisk nervsystemet är nyckeln till ett avslappnat sinne, lugna kroppen och allmänt välbefinnande. Om du rutinmässigt lider av ångest, sömnlöshet, muskelryckningar, och / eller låg aptit, kan ditt nervsystem behöver lite stöd. Låt oss titta på sätt att förbättra ditt nervsystem naturligt.

Låt maten vara din medicin

En vanlig men ofta förbisedd orsak till ångest och andra psykiska problem är dolt födoämnesallergier och överkänslighet. De vanligaste livsmedel som orsakar allergiska reaktioner med mentala / känslomässiga symtom är gluten, konstgjorda sötningsmedel och livsmedelstillsatser. Det bästa sättet att förbättra nervsystemet är naturligtvis att eliminera möjliga orsaker till ångest och psykisk ohälsa. För en vecka klippa ut alla vete, gluten, konstgjorda sötningsmedel och allt som innehåller tillsatser från kosten och notera hur du mår. Om det finns en förbättring i humör och välbefinnande, har du minskat ner den skyldige. Nästa, återinföra varje livsmedel i taget för att se vad du reagerar på. När du hittat den, ska du veta och kunna helt eliminera det från kosten. Det är viktigt att notera att det finns två konstgjorda sötningsmedel som stör korrekt nervsystemets funktion. En är aspartam, är den andra höga majssirap. Det finns över 92 olika symtom av aspartam förgiftning, en hel del av dem nervsystemet relaterat. Ta bort det från din kost helt kommer att bidra till att förbättra nervsystemets funktion. Hög majssirap är en annan konstgjorda sötningsmedel som har varit känt för att orsaka ökad inflammation i kroppen, vilket kan störa nervsystemets funktion.

låt medicinen vara din mat

Nu när du har eliminerat potentiell orsak till en mycket stressad nervsystemet, låt oss ta en titt på de livsmedel som designats av naturen för att förbättra och stödja nervsystemet. Livsmedel rika på B-vitaminer, magnesium och omega-3 fettsyror är viktiga för att reparera ett skadat nervsystem. Exempel på livsmedel rika på B-vitaminer är mörka, gröna bladgrönsaker, fullkorn bröd, ägg, baljväxter, bär och rött kött. Livsmedel som innehåller mycket magnesium inkluderar svarta bönor, broccoli, squash, pumpakärnor, kokt spenat och hälleflundra. Höga doser av omega-3 fettsyror kan finnas i livsmedel som lax, sardiner, linfrön, valnötter och kokta sojabönor.

magnesium – mirakel mineral

Magnesium är essentiella för korrekt neurologisk funktion, eftersom det hjälper till att reglera 300 av kroppens enzymatiska reaktioner. De brister i magnesium lider ofta av ångest, sömnlöshet, ryckningar muskler och andra neurologiska sjukdomar. Om du känner att du inte får tillräckligt med magnesium från livsmedel, komplettera med kelaterad magnesium. Till skillnad från andra magnesium tillskott, är kelaterad magnesium biotillgängligt, vilket innebär att det är bäst absorberas av kroppen för maximal nytta. Ett annat sätt att få de enzymer du behöver är att bada i Epsom salt. Epsom salt är inte salt men magnesiumsulfat som lätt absorberar genom huden, avslappnande och lugnande en nött nervsystemet. Det är viktigt att notera att om du är gravid, diabetiker eller allergiska mot svavel, bör du inte ta en Epsom salt bad.

kiropraktik

De flesta människor, när de tänker på kiropraktik medicin, tänk på en läkare som behandlar nacke och rygg. Det är så mycket mer än så. Fysiskt eller psykiskt trauma kan blockera hjärnans förmåga att kommunicera med resten av nervsystemet, vilket resulterar i ångest, neurologiska besvär och en mängd andra svåra att diagnostisera sjukdomar. Genom att utföra subtila manipulationer i ryggraden, kan en kiropraktor hjälpa balansera nervsystemet genom att eliminera blocket och återupprätta kommunikationen mellan hjärnan och resten av kroppen.

Om du lider av symptom på en svag eller traumatiserad nervsystemet, kan ovanstående metoder att förbättra ditt nervsystem naturligt.