information om infektion med Mycobacterium Marinum

Mycobacterium Marinum (M. Marinum) är en långsamt växande annan bakterie som ofta initieras i kroppar av färsk eller saltvatten i massor av delar av världen. Infektion med Mycobacterium Marinum kan uppstå i hela världen, vanligast hos personer med yrkes-och fritids exponering för färsk eller saltvatten. Orsaken är infektion med M marinum inkluderar exponering av traumatiserade huden till berörda vattenmiljöer (akvarier) är den ledande predisponerande faktor. Individer som är konsekvent utsätts för organismen är mer benägna att utveckla infektionen.

M marinum infektion har rapporterats hos personer i alla åldrar, men det verkar vara sällsynt i den pediatriska populationen. I USA, infektioner orsakade av M. marinum är sällsynta, med en årlig sannolikt årlig incidens på 0,27 fall per 100.000 vuxna. Symptomen på Mycobacterium Marinum infektion en liten röd bula eller icke-läkande röda sår på huden några veckor efter en historia av exponering för icke-klorerat vatten. Nittio procent av fallen rör armarna (övre extremiteterna). De kanske kommer ihåg att få en skråma, skrapa eller punktera lindad flera veckor innan medan i vattnet.

Många människor kan helt enkelt bortse från de tidiga tecknen och försöka over-the-counter antibiotika krämer och desinfektionsmedel på egen hand i ett försök att göra bula eller ont försvinna. Vissa patienter kan känna någon smärta eller klåda, medan andra ofta har olika lokal smärta och fasthet på platsen för infektionen. Mest annars friska människor känner sig totalt sett väl under infektionen och inte har feber eller frossa. Människor löper störst risk inkluderar hem-akvarium hobby, simmare, arbetare akvarium, marin-liv hanterare, sportfiskare, och arbetstagare ostron. De flesta infektioner behandlas medicinskt med en ganska lång kur orala antibiotika.

Medicinering val innefattar rifampicin plus ethambutol, tetracykliner, trimetoprim sulfametoxazol, klaritromycin, och fluorokinoloner. Empirisk antimikrobiell behandling skall vara fullständigt och skall omfatta alla tänkbara patogener i omständighet av det kliniska inställningen. Behandlingen måste tas ofta och fortsatte under en tillräckligt lång period. Vissa mildare infektioner (främst hos friska personer) har rensat på egen hand utan någon behandling. Sällan, kan kirurgisk behandling och dränering av djupare vävnad eller hudinfektioner blivit avgörande i mer komplicerade fall. Dock fortfarande läkarvård första och föredragna behandlingen för nästan alla fall.