solskydd tips

Varför ska vi bär sön skyddskläder? Bra fråga! Sun skyddskläder är oftast dyrare än vardagskläder. Och, klädd i en långärmad skjorta på en varm dag bara inte verkar vettigt …. eller hur? Att vara i solskydd företag nu i över 11 år jag har verkligen utvecklat mina åsikter …. men några av mina skäl kan överraska dig. Låt oss börja med att definiera “Vad är sol skyddskläder?”. Betygssätts av sin SPF (Sun skyddande faktor) Solskyddsmedel. American Academy of Dermatology rekommenderar söker en solskyddsfaktor på minst 15. Många solkrämer – även om de har samma SPF tal – har olika ingredienser eller olika kombinationer av samma ingredienser. Solskyddsmedel ingredienser som skärmen ut UVA-strålar inkluderar oxibenson och avobenzone eller Parsol 1789. Ingredienser som skärmen ut UVB-strålar inkluderar cinnamater och salicylater.

Det första du ska tänka på när man plockar ut solskydd kläder är hur dess effektivitet mäts. Solskyddsmedel mäts med solskyddsfaktor. Detta nummer mäter den tid som det tar för exponerad hud för att få röd. Ögonskydd faktor är den rating som fastställer mängden ögonskydd tillhandahålls från glasögon. Solskydd kläder, emellertid, mäts i ultraviolett skyddsfaktor. Detta antal mäter hur mycket ultraviolett strålning kan tränga in i tyget och nå skin.The Solen skiner ett spektrum av strålning. För våra syften kommer vi att koncentrera oss på UVA (ultraviolett A) och UVB (ultraviolett B) strålar. Det är viktigt att förstå två grundläggande egenskaper om den strålning som du möter eftersom de strategier för att vinna är annorlunda. UVB är betydligt starkare på sommaren och mellan klockan 10:00 till 15:00 UVA, å andra sidan, stannar vid samma intensitet hela dagen och under hela året.

För de flesta människor, ger solskydd med en solskyddsfaktor på 15 adekvat skydd så länge det är ofta på igen. Dock kommer de med mer känslig hud gynnas av en högre solskyddsfaktor. Människor som är ljushyade, har ljust eller rött hår eller som reser till vissa hög höjd eller tropiska destinationer kommer också att gynnas av en högre solskyddsfaktor. De med mörkare hud allmänhet brinner inte lika lätt och behöver bara en mild SPF. När du väljer kommer ihåg att en högre SPF inte erbjuder mer skydd – det ger längre skydd.

Så vad är solskyddskläder? Forskare har utvecklat nya tyger med inbäddade föreningar som ger kläderna en inneboende skyddande kvalitet mot solen. Dessa högteknologiska tyger kan ge kläderna en solskyddsfaktor på allt från en bottennotering på 30 upp till en hög av SPF 100. Det finns nu även en universell guide för märkning sol skyddande tyg – det UPF värde. På många kläder kommer du att se ett UPF värde, det är det totala Ultraviolet Protection Factor. Denna UPF värde gör det lättare för konsumenten att jämföra den skyddande förmågan hos ett klädesplagg till en annan.