Vaporizer-ett hälsosamt alternativ till rökning

En uppvärmningsanordning, som genom att tillhandahålla optimala mängden av värme till en ört, extraherar den aktiva ingrediensen från det utan att göra det brinna är en förångare. Dessa ångor av örter som produceras av förångare kan göras användbara i många omständigheter börjar från rökning till aromterapi. Alternativ medicin använder olika örter för att få befrielse från olika sjukdomar för en lång tid. Förångare har funnit omfattande användning i alternativa medicinen. Det har också funnit en plats i aromaterapi på olika platser som spa där människor går att befria sig från all stress och påfrestningar i livet. En annan största fördelen med förångare är som ersättning för rökning. Sedan genom kontrollerad uppvärmning av örter, får ingen av dess skadliga ingredienser släpps, är det ett mycket säkert alternativ till rökning. Vad händer när rökning är att örten ska bli bränd och därmed producera cancerframkallande ämnen tillsammans med röken. I detta, är örten blir förångas, men inte bränd och på grund av detta dessa ämnen inte produceras. Många människor tittar på förångare som ett mycket bra alternativ för att bli av med sina rökvanor. Det finns även marijuana Vaporizer på marknaden som ett alternativ.

Det finns många bärbara förångare som finns på marknaden, som kan bäras runt precis som förpackning av cigarrer. Den grundläggande aspekten av alla dessa enheter är densamma som den producerar ångorna utan några skadliga effekter. För att förhindra att ört från att bli brända och hindra det från att producera skadliga element från örten har varje ört som skall värmas vid en speciell temperatur, som skall ställas in med stor noggrannhet. Till exempel har Cannabis värmas vid en temperatur 365 ° F, hoppas måste värmas vid 309 ° F och tobak måste värmas någonstans mellan 284 ° F till 392 ° F. Det finns olika typer och märken av förångare som finns på marknaden, beroende på olika typer av värmesystem som används och även utifrån hur ångan når lungorna. I indirekt uppvärmning förångare, såsom förångare rutan typ, för t.ex. i ångan bröder kommer ört har ingen direkt kontakt med värmeelementet och är att få indirekt uppvärms genom uppvärmning av omgivande luft. Direkt uppvärmning förångare, såsom kupol förångare, blir plattan där ört hålls uppvärmd vilket gör ört som har direkt kontakt med värmeelementet. Denna teknik används i de flesta av kupolen förångare. Volcano förångare är bra exempel på detta. Förångaren kan också kategoriseras utifrån hur ångan når våra respiratoriska system. I en box typ förångare, ångan direkt inhaleras av konsumenten när den produceras, men i kupoltyp förångare såsom vulkan förångaren den lagras i en ventil ballong som inhaleras senare.