-Alternativkostnaden för att välja ett ineffektivt program drog Rehab. –

Med drogrehabilitering, kostar inget mer än ett ineffektivt program. Ingenting förutom ignorera missbruk helt.
Jag var inte en narkoman, men jag vet hur det är att lida och känna att det finns inget du kan göra åt det. Titta på mitt tillstånd i efterhand, drabbades jag onödan. Jag kunde ha gjort något åt ??det, men det gjorde jag inte. Jag trodde att kostnaden för att lösa min huvudvärk var för hög. Jag borde ha insett att det pris jag betalade för att göra ingenting om min huvudvärk var ännu högre.
Ända sedan jag var barn, drabbades jag av migrän, vithajen av huvudvärk. En kall, meningslös, brutal mördare. Mina huvudvärk körde en vanlig kurs. Först en föraning. Jag kände mig som något dåligt skulle hända, jag kändes inte rätt. Härnäst kommer en våg av illamående. Det kraschade över mitt huvud och tvättas i maggropen. Slutligen smärtan. Mitt huvud dunkade och dunkade, dunkade och dunkade. I timmar i sträck. Oavsett vad jag gjorde, ingenting avvärjt den smärta som spred sig över hela mitt huvud, axlar och rygg.
Även om jag tog ett antal åtgärder för att mildra smärtan, fungerade ingenting. Någonsin. Allt jag kunde göra var att retirera in i ett mörkt sovrum, vrid luft ner så att rummet var kylig, dra täcket över huvudet och hoppas till Gud att jag skulle förfalla i koma. Jag did.Instead aldrig som en boxare spenderas från en lång kamp som jag tog punch efter punch från migrän, ett svårlöst kraft, en skoningslös fiende. Dräneras av kampen, skulle jag vackla utsidan in på småtimmarna på morgonen och ringa min uppfart grundligt förvirrade försöker hitta min kullager.
Genom följande dag och genom Guds nåd, migrän lyfts oftast. Men inte innan det hade satt sina spår. Den molande värk, tyngden, trötthet. Den dagen var förlorad för mig innan det ens började. Jag låg i sängen så utplånas som om jag bara hade haft influensan. Jag kunde inte jobba, jag kunde knappt ens funktion. Jag förlorade två dagar i varje månad till migrän. För tjugo år.
En dag kom en kvinna berättade för mig om en stress relief program som hon var övertygad kunde avsluta mina huvudvärk evigt. Programmet kostar $ 15.000. Det är galet, tänkte jag, och jag berättade för henne så. Jag skulle hellre lida några dagar av smärta en månad än lider permanent förlust av $ 15.000. Lyckligtvis hade hon håller inte med mig. “Om jag kan visa dig hur min stress relief program kommer att betala sig på kort tid, kommer du prova det?”, Frågade hon. Hon hade mig där. Du förstår, jag var en affärsman. Jag var allt om ROI, avkastning på investeringen. Om du visade mig en investering som gav en vacker belopp, skulle jag ta det. Jag var tvungen.
Ett annat koncept kommer in här. Den ekonomiska principen om alternativkostnad. När du har två eller flera alternativ, det finns en alternativkostnad. Välj A och alternativkostnaden är vad du förlorat genom att inte välja B. Välj B alternativkostnaden är vad du förlorat genom att inte välja A. Ju större nytta du kan ha fått från det alternativ du inte väljer, desto högre alternativkostnaden för den du valde.
Med min huvudvärk, verkade de val tydlig: betala $ 15.000 och jag skulle bli av med dem eller betalar ingenting och jag skulle fortsätta att lida. Men som kvinna pekade ut, var jag överväger inte chansen kostnaden förknippad med att välja att fortsätta att ha huvudvärk i stället för att välja att spendera pengar och lösa dem. Jag var egen företagare, så om jag missade arbete jag inte skulle ha förlorat mitt jobb. Men egenföretagare eller inte, det fanns fortfarande en kostnad involverad med saknade arbete. Jag beräknade kostnaden för att vara $ 5000 per år. Detta belopp fortfarande inte fånga den verkliga kostnaden. När jag missade arbete, du ser, bolaget förlorade också pengar. När jag inte var där, sjönk försäljningen.
Av hänsyn till hennes argument, ignorerade kvinnan denna aspekt av alternativkostnaden. Jag påverkades nog av tanken på att förlora $ 5000 i år till min huvudvärk. När jag erkände den verkliga kostnaden för min huvudvärk, det var busenkelt för henne att övertyga mig att delta i den stress relief program. Om hennes program kostade mig $ 15.000 på framsidan, men räddade mig $ 5000 per år i förlorade löner, gör att det var en no brainer. Under 3 år skulle jag ha mina pengar tillbaka. Det fanns bara ett smart val och jag tog den.
Det var ungefär 30 år sedan. Du vet, jag har aldrig haft en migrän sedan. Jag har förmodligen gjort $ 150,000 på att $ 15.000 investering. Kanske mer. Men ännu mer nytta för mig än den ekonomiska avkastningen var livskvalitet som returneras som migrän försvunnit från min life.Every vecka, ett antal människor, vissa missbrukare, vissa deras familjemedlemmar, frågar mig var de kan hitta en fri Georgia drog Rehab programmet. Jag kör en drog hjälplinje rehab remiss i staten. I vissa fall, som de människor letar efter en gratis Georgien rehab program har råd att betala för en. Att de inte gör det, och att de ofta är ovilliga att överväga ett privat program, även om det är mycket mer effektivt, är sorgligt. Du ser, som med det mesta i livet, du får vad du betalar för. Oavsett hur bra en fri drog Rehab programmet är, det är aldrig någonstans nära lika bra som ett privat program. Alternativkostnaden för att välja ett mindre effektivt program är hög, för hög för att tänka i min mening.
Att missbrukare och deras familjer mitt bästa råd är att betrakta alternativkostnaden för att välja mindre effektiva program innan du skriver det. Felfrekvens mellan traditionella program, de allra flesta där ute, köra uppemot 90%. Vilket betyder att 9 gånger av 10, du kommer att behöva ett annat program narkotika rehab efter den första ens färdig. Det är ett fruktansvärt slöseri med tid och pengar.
Titta inte bara på bekostnad av en drog rehab program, även titta på vad det kommer att kosta dig om du väljer ett ineffektivt program. Att betala för narkotika rehab i Georgien som fungerar är mycket billigare än priset på missbruk.
Nu är detta inte innebär att de högre priserna på programmet är alltid ett bättre val. Många högt prissatta Georgia rehab program, s som kan kosta $ 20.000 per månad, har en hög återfallsfrekvens, trots sina rika prislappar. Ett par av de tro-baserade Georgien program drog Rehab fungerar precis lika bra som de dyra psykiatriska programmen.
Den bästa av alla behandlingshem är ett relativt billigt program. Prissatt runt $ 20.000 som inkluderar bostäder, har denna fyra månaders program en rehabilitering kurs 3 till 5 gånger större än mycket dyrare Georgia rehab program.