att undervisa eller inte undervisa rollen av alternativ medicin i filippinska medicinsk

Det finns en tydlig och entydig trend mot integrativ och kompletterande former av medicinsk behandling. Hälften av konsumenterna sjukvård söker nu tjänster av “alternativa leverantörer,” och många experter förutser en ännu större konsumentrörelse bort från konventionell medicin inte vårdgivarna är utbildade för att ge patienterna information om icke traditionella terapier. Trenden bort från traditionell eller allopatiska medicinen bärs av följande statistik och fakta:

Ett. Det har uppskattats att den amerikanska allmänheten spenderade mellan $ 36 och $ 47 B på CAM terapier.
2. Det finns nu stater med naturläkemedel licensiering lagar och licensieringen av Naturopathic läkare expanderar till nya stater.
Tre. Legitimitet och betydelsen av CAM har erkänts av offentliga och privata myndigheter, dvs USA, blev NIH: s Office of Alternative Medicine skapas genom en akt av kongressen, och i Filippinerna, skapade TAMA lagen den filippinska institutet för traditionella och alternativa hälsa Care (PITAHC)
4. En av varannan baby boomers använder icke-konventionella behandlingsmetoder. Boomers verkar Facor säkra och icke-invasiv alternativa behandlingar.]
Fem. 42,1% av amerikanerna tillfrågade använda terapier utanför vanliga läkemedel som akupunktur, kiropraktik och homeopati. Denna siffra är upp med nästan 25% från en undersökning som gjorts sju år tidigare.
6. Den Instittute för alternativa framtider förutspår att bli 2010 minst 66% av amerikanerna kommer att använda en eller flera metoder nu anses alternativ eller kompletterande.
7. I Filippinerna, mer än 80% av befolkningen på landsbygden är beroende av alternativa eller kompletterande former av medicinsk behandling.
8. De ökande kostnaderna för läkemedel och sjukvård, biverkningar från läkemedel och önskan av patienterna att aktivt delta med medicinskt beslutsfattande finns skäl för ökande trend av CAM användning.
9. Färsk WHO-statistik visar följande:
en. I Kina, traditionell medicin står för cirka 40% av all hälso-
b.. I Chile 71% av befolkningen, och i Colombia 40% av befolkningen, har använt en sådan medicin.
c.. I Indien, 65% av befolkningen på landsbygden använder traditionell medicin för att hjälpa till att uppfylla deras primära behov vård.
d.. I utvecklade länder, är traditionella, kompletterande och alternativa läkemedel blir allt mer populärt. Till exempel är andelen av befolkningen som har använt sådana mediciner minst en gång 48% i Australien, 31% i Belgien, 70% i Kanada, 49% i Frankrike och 42% i USA.
e. Traditionell medicin har också använts vid behandling och skötsel av sådana livshotande sjukdomar som malaria och aids. I Ghana, Mali, Nigeria och Zambia, växtbaserade läkemedel är den första linjens behandling för mer än 60% av barn med hög feber. Studier i Afrika och Nordamerika har visat att upp till 75% av människor som lever med hiv / aids använder traditionell medicin ensamt eller i kombination med andra läkemedel för olika symtom eller tillstånd

Dessa skäl och den överväldigande senaste årens ökning av Consumer Health Care besök till alternativ medicin utövare har tvingat frågan: Bör komplementär och alternativ medicin (CAM) ingå i konventionell medicinsk läroplaner? I Amerika, är medicinska skolor svarar med ett litet men växande antal kurser som behandlar healing metoder historiskt avfärdas som oförenlig med de vetenskapliga stelhet i västerländsk medicin. I Filippinerna, vissa institutioner såsom universitet i öst, är Ateneo och De La Salle University efter att erbjuda eller erbjuder nu komplementära eller integrativa medicinska kurser. Men även om många medicinska pedagoger är eniga om att CAM kan inte längre vara borta från sina läroplaner, det finns hetsig debatt om hur CAM metoder bör presenteras för framtida läkaren arbetskraften.

Bör CAM ämnen läras som fristående valfria eller del av obligatoriska kurser i ett längsgående program (som den som erbjuds av University of Wisconsin). I Filippinerna, är alla kurser ges som valfria och det finns ännu ingen longitudinell fyraårig examen som leder till en doktor naturmedicin eller Master of Oriental Medicine som i Kina eller Korea. Några förslag som beslutsfattarna bör inkludera när de skriver de slutliga regler som har implementerats:

Ett. Lärdomar av alternativ medicin bör hållas för att samma krav på säkerhet och effekt som konventionell medicin. De delar av konventionell medicin lärs ut i medicinska skolor är evidensbaserade och konsekvent med vetenskaplig kunskap om arbetet i den mänskliga kroppen. Många delar av alternativ medicin är inte bra stöd av vetenskapliga bevis. Vissa är vetenskapligt osannolik och motsäger vad vi vet om hur kroppen fungerar. Snarare än att uppmuntra dessa healing metoder, bör vi uppmuntra kritiskt tänkande kring dem. Således eleverna bör lära sig att noggrant granska vetenskapliga bevis utvärdera påståenden om förespråkare av alternativ medicin. Det bör vara kritiska läsningar kombinerat med presentationer från gästföreläsare som praktiserar CAM metoder.
2. Kurserna bör vara en heltäckande modell av medicinen som är patient-centrerad, som betonar det centrala i läkare och patient, och som innehåller alla helande metoder för vilka det finns tillräckliga bevis, oavsett om de är från den konventionella eller alternativa sidan. Integrativ medicin har mycket större mål än att bara titta på CAM modaliteter.
Tre. De läror och utbildning bör omfatta kritisk analys av forskningsresultat om alternativa medicinska metoder.
4. Studenter alternativ medicin måste läras och tränas i integrativ behandling planer i samförstånd med en panel av sjukvårdspersonal som representerar ett omfattande tvärsnitt av konventionella och alternativa specialiteter från farmakologi till kinesisk medicin. Behandling planer genomförs sedan och behandlingsresultat övervakas för att säkerställa att behandlingen är vetenskapligt och evidensbaserad.
Även idag marginaliserade, är CAM början klart att genomsyra den filippinska läroplanerna från vilken den har historiskt uteslutits och det är förmodligen bara en tidsfråga innan det ingår som en del av den vanliga undervisningen i medicinsk fakultet. Nu är det dags för lärare att göra det nödvändiga arbetet och säkerställa kvalitet program för en bättre medicinsk arbetskraft i landet.