hur man läka spruckna läppar naturligt

Om du har en smärtsam mun och skulle vilja veta hur man läka spruckna läppar naturligt, det finns ett antal steg du kan ta som ska lindra smärtan. Men först av allt måste du vara medveten om vad den troliga orsaken till tillståndet är att göra det möjligt för dig att göra medvetna val när det kommer till behandling.

Spruckna läppar är sannolikt orsakas av ett tillstånd som kallas kantig keilit, som varierar enormt i svårighetsgrad. Ibland är det lite mer än en torrhet som orsakas av en förändring i de väderlek och, om detta är fallet, kommer det ofta rätt själv inom en dag eller så utan större ingrepp. Men, om du regelbundet benägna att detta villkor, och det särskilt påverkar munnen kanter, är det troligt att orsakas av en överväxt av en svamp organism som är resultatet av en överväxt av de normalt ofarliga bakterier som lever på våra läppar.

Den exakta orsaken till detta tillstånd kan variera mellan individer. Det finns dock ett antal vanliga orsaker. Ibland kan det vara resultatet av ett försvagat immunförsvar, vilket innebär att kroppen har en nedsatt förmåga att bekämpa infektioner. Ibland kan det vara på grund av dåligt passande tandproteser som kan orsaka munnen att inte stänger ordentligt, vilket resulterar i små lösa fickor av huden bildar vid mungiporna. Dessa hörnen ger ett perfekt fuktig, varm miljö för tillväxt av bakterier.

För vissa individer, kan veta hur man läka spruckna läppar vara ett enkelt som att göra ett par enkla förändringar. Vissa människor har en tendens att ständigt sätta föremål som pennor, naglar eller tummar i munnen och detta kan leda till ständig exponering för fukt som i sin tur kan orsaka sprickbildning.

För andra, viktökning eller dramatiska viktminskning kan vara problemet, eftersom dessa kan både orsaka veck bildas i kanterna på munnen.

hur man läka spruckna läppar naturligt

Följande självhjälp åtgärder kan bidra till en viss lättnad

* Om tandproteser som problemet. har “fit” korrigeras med en tandläkare. Innan du använder tandprotes igen, blöta dem i en mild desinficerande lösning eller antiseptiskt munvatten.

* För smärtlindring, belägga det drabbade området med vaselin eller oparfymerad läpp salva. Detta kommer också att förhindra ytterligare försämring.

* För penna biters, finger och tumme suckers, täcker de störande objekt med anti-nagelbitning vätska för missmod.

* Om du tycker att viktökning är frågan, vidta åtgärder för att gå ner i vikt gradvis.

Om du har hade knäckt läpp hörn eller sårskorpor i mer än ett par dagar, är det troligt att villkoret har fått fäste och då blir det mycket svårt att utrota. Lyckligtvis är det fortfarande möjligt att helt bota detta tillstånd inom bara 24 timmar med hjälp av en mycket robust naturlig åtgärd som garanterat fungerar.