massage minskar agitation hos patienter som lider av demens

En mild, långsam stroke massage kan minska de fysiska uttrycken för agitation i de som lider av demens, inklusive Alzheimers, aos Disease. Demens avser ett kluster av symtom som orsakas av sjukdomar i hjärnan som kraftigt försämra kognitiva färdigheter, utan att orsaka en förlust av medvetandet. Även uppkomsten av demens kan ske i mitten av livet, är det vanligast hos äldre, vilket leder till institutionalisering för den stora majoriteten av de drabbade.

Många äldre patienter blir sensoriska berövats som deras förmögenheter blekna bort, men det grundläggande behovet av beröring förblir konstant. Eftersom patienterna förlorar sensoriska och kognitiva färdigheter, blir de oförmögna att interagera socialt, vilket leder till känslor av isolering, depression, ångest och agitation. Touch är ofta den sista bastionen av kommunikation när alla andra möjligheter har dukat under för sjukdomen. Vårdgivare som administrerar massage till patienter i slutet stadier av demens rapport har en närmare band med dem, eftersom beröring främjar känslor av intimitet och känslomässig samhörighet.

Demens är en långsam progression av symptom, ibland varar decennier. Vid början, patienter upplever minnesförlust, förvirring, problem med språket, humörsvängningar och svårigheter att utföra dagliga sysslor. Detta leder till en ökning av ångest och oro, ibland orsakar patienten att agera ut på ett sätt som anses socialt opassande. Som sjukdomen fortskrider, fysiska manifestationer av agitation blivit vanligare, såsom vandring, pacing och resistiv beteende.

Nya studier utförda på Alzheimer, visade AOS patienter som efter att ha fått en kort, mjuk handmassage, fanns en motsvarande ökning av den avkoppling svar. Den massage var tidsbegränsade och de boende var fullt påklädd. Vårdgivare redovisade en betydande nedgång i agiterat beteende, framför allt i pacing och vandra.

Många patienter lider av aptitlöshet som Alzheimer, AOS fortskrider, orsakar betydande viktnedgång, vilket resulterar i fysisk skröplighet. En mild handmassage ges under lätt konversation visade sig förbättra aptit inom en timme av patienten tar emot det. Sömnmönster också blivit störd under utvecklingen av demens, och massage har varit användbart vid behandling av sömnlöshet.

Massage kan också stimulera nervsystemet av Alzheimers, AOS patienter, bidrar till att upprätthålla nervpassagerna som är i ett tillstånd av förfall på grund av sjukdomen. En mild massage ger lindring och hjälper även drogterapier, möjligen som ett resultat av ökad cirkulation. En nacke och axlar massage hjälper till att bibehålla överkroppen styrka och muskeltonus, vilket minskar behovet av begränsningar, vilket är vanligt för dem i framskridet stadium av demens. Patienter vars sjukdom har gjort dem oförmögna att kommunicera verbalt fortfarande kan producera en fysisk reaktion på terapeutisk beröring. Denna reaktion kan användas för att mäta stabiliteten eller försämring av daglig funktion över tiden, i egenskap av en mätare av en patient, AOS fysiska hälsa.

I alla fördelarna med terapeutisk massage för de med demens ger befrielse från många aspekter av sjukdomen, såsom ångest, agitation, depression, smärta och aptitlöshet. Massage fungerar också som ett sätt att vara ansluten och uppmuntrar känslor av ömhet och närhet för dem som kanske inte annars kunna kommunicera.