naturliga hem rättsmedel för Poison Oak som du bör känna till

Poison Oak utslag uppstår när någon person kommer i kontakt med oljan kallas urushiol. Urushiol är en färglös eller svagt gul som finns i SAP av giftek. När den utsätts för luft dess färg ändras till brun. Du måste undvika att röra saven av gift ek direkt eftersom det kan orsaka problem för dig. Utslag kan också orsakas av att vidröra saven av gift ek indirekt. När vi rör vid saven med något då urushiol närvarande kommer att orsaka utslag och fastnar i pälsen, trädgårdsredskap eller något föremål som kommer i sin kontakt.

Villkoret för gift ek är ganska obehagligt, men det leder inte till några allvarliga hälsoproblem. Det leder till kontakteksem. Det är en allergisk reaktion på något som kommer i direkt kontakt med huden.

Poison Ivy producerar ett harts kallas en urushiol som orsakar en allergisk hudutslag. De växter som liknar denna växt och tillhörande anläggningar inkluderar välbekanta gift ek och sumak, som är vanligt förekommande i den sydöstra. De utslag som produceras av dessa anläggningar är av samma art och av liknande utseende. Vanligtvis dessa urushiols finns i cashew, Gingko och mangoträd. Det första tecknet är den krökta linjen av utslag på huden.

Poison ek kan behandlas med huskurer på ett effektivt sätt. Några av de populära hem rättsmedel för Poison oak ges nedan –

Ett. Du kan ansöka alkohol till ett infekterat område att undvika gift ek.

2. Skölj med vatten ordentligt för att undvika gift ek.

Tre. Tvätta det drabbade området med varmt vatten och läkemedel tvål. Det är mycket effektiva för att minska obehag på grund av giftek.

4. Krossade blad av jewelweed om den tillämpas över det drabbade området är också ett effektivt rättsmedel för att minska effekten av gift ek. Jewel ogräs är ett vanligt ogräs som finns i fuktiga områden. Du kan lätt hitta detta ogräs växer rätt i din egen bakgård.

Fem. Ta en fjärdedel kopp blekmedel och tredje fjärde kopp varmt vatten. Blanda ordentligt och tillämpas på det drabbade området med tvättlapp. Inom 2-3 dagar kommer det att döda giftet.

6. För att minska obehag på grund av gift ek, kan du ansöka även aloe vera juice över det drabbade området. Det kommer att ge en känsla av svalka och även ge omedelbar lindring.

7. Intag av vitamin C med bioflavonoider hjälper till att läka inflammation som orsakas på grund av gift ek.