oral kelering terapi

Oral kelering terapi är precis som vanligt Kelering Therapy. Skillnaden är bara att i oral kelering terapi, personen intag kelateringsmedlet genom hans mun. Det andra sättet är att intaget det kelatbildande medlet genom en injektion som direkt går in i blodkärlen. Detta sätt är svårare än den muntliga kelering som vissa människor kan vara rädda för nålen för injektion. I muntliga kelering terapi, har den personen bara att svälja kelateringsmedlet och dricka lite vatten eller någon annan vätska efter det.

Kelering behandling görs för att lösa upp de giftiga metaller som finns inuti våra kroppar. Dessa giftiga metaller finns i miljön omkring oss som en följd av biprodukter industrier som förorenar atmosfären omkring oss. Kelateringsmedlet som vidtas av den som upplöser skadliga kemikalier och metaller som finns i vårt blod för att bilda en mer stabil förening som inte reagerar vidare med någon av de kemikalier och därmed vår kropp blir säkert som dess reaktivitet blir noll. Dessa oönskade föreningar sedan passera ut eller släpps ut genom den kanal genom vilken alla andra slaggprodukter förs.

EDTA används som den vanligaste kelatbildare och det är därför det är den mest populära också. De orala kelatbildare rena blodet som finns i venerna och artärerna. Denna behandling hjälper kroppen på många sätt. Det normaliserar blodtrycket på blod flyter i våra vener och artärer. Det ökar också blodcirkulationen och hjärtat pumpa takt. Det ger också de olika delar av kroppen med viktiga näringsämnen och tillräcklig mängd av syre som krävs för att utföra de processer som krävs i vårt dagliga liv. Det håller också kolesterolhalten i kroppen till en lämplig nivå, som i sin tur håller kroppen fri från fett och därmed förhindrar hjärtsvikt.

EDTA används som den vanligaste orala kelateringsmedel eftersom EDTA har en ovanlig förmåga att locka tyngre partiklar eller tyngre molekyler närvarande i kemiska föreningar. Det fäster sig till de tyngre partiklar som flyter i blodet i blodkärlen och bildar ett mer stabilt komplex förening. Men EDTA faller under kategorin av aminosyror, så att kroppen utsläpp den komplexa föreningen med de andra restprodukter i form av urin och avföring. Den urladdning av aminosyror längs med de andra avfall från kroppen sker via njurarna. Det filtrerar kroppsvätskor och separerar avfallet från de normala kroppsvätskor. Då detta avfall släpps som utsöndring.