hur man kan eliminera eksem utan steroider

först, orsakerna:

Den exakta orsaken till eksem är okänd, men verkar allergi att spela en stor roll i de flesta fall. Livsmedel som orsakar eksem oftast är ägg, spannmål vete, mjölk och vissa frukter, speciellt citrusfrukter. Brist på sol, frisk luft och förstoppning kan vara bidragande orsaker.

symptomen:

Eksem kan uppstå i alla åldrar, men är vanligast ses hos spädbarn. Det är vanligast och svår i ansiktet, men förekommer även på andra delar av kroppen. Det orsakar svår klåda, brännande och stickande känsla i huden.

Ibland börjar i form av små finnar som utvecklas till större blåsor fyllda med vatten. Skickas huden torkar upp och bildar små skalor som kliar intensivt.

Det finns två typer av eksem, torr och fuktig (gråt) eksem. Båda formerna är oftast värre under vintermånaderna. Följande behandling är till nytta för någon typ av eksem.

naturlig behandling:

Välj alkaliska livsmedel. Tarmarna måste göras för att flytta regelbundet, en till tre gånger om dagen [Alkaliska livsmedel som frukt och växtbaserade laxermedel kommer att göra detta]. Använd inte tvål och vatten för att rengöra huden, använd istället en svag borsyralösningen. Använda en saltlösning av en tesked till en liter vatten är också till hjälp.

När eksem förekommer hos spädbarn, måste mild återhållsamhet av händerna kan användas för att förhindra repor på skador, vilket kan leda till infektion. När ett spädbarn har eksem, bör han inte vara vaccinerade mot smittkoppor, inte heller ska han umgås med andra barn på barn som nyligen har vaccinerats.

medicinalväxter

maskros:

Det är ett bra botemedel mot eksem och andra hudsjukdomar.

“Biverkningar”

De naturliga närsalter i maskros rena blodet och hjälper till att neutralisera syror i blodet.

balmony:

Det är en ört som rengör huden oavsett från bölder, sår eller sår. Det är bra för sår och eksem.

“Biverkningar”

Det är väldigt bra för hela matsmältningssystemet, stärker magen.

bok:

Det är en antiseptisk och gör gamla sår rena och läka dem om badade ofta.

“Biverkningar”

Den återställer styrka till hela systemet och återställer normal ton. Det är bra att ta då och då även om du inte behöver det som medicin.