hur man upptäcker kantiga keilit symtom

Sprickor och sprickor på munnen och runt mungiporna kan göra enkla saker som att prata och äta en mycket smärtsam upplevelse. Dessa sprickor och sprickor utöver symtomen på normala nariga läppar som många människor upplever i vintermånaderna eller köldknäppar. Dessa sprickor och sprickor kan göra att dricka, prata, och även den enkla handlingen att le något du tänka två gånger innan du gör. Detta tillstånd, orsakas vanligtvis av svamp-och bakterieinfektioner, är känd som vinkelfel Keilit. Det är också känt som vinkelfel cheilosis, Perleche eller Angular Stomatit. Varje term betecknar samma smärtsamt och pinsamt skick.

Om du undrar om vad du upplever är faktiskt Kantiga Keilit, det finns vissa tecken att leta efter. Sprickor och sprickor runt mungiporna kan vara en stark indikation på att du har infektionen. Du kan också uppleva svullnad och rodnad i de drabbade områdena, tillsammans med ömhet och ömhet runt mungiporna. Dessutom kan du utveckla magsår och sår i de drabbade områdena. De sår kan faktiskt börja blöda eller utvisa puss. Du kanske också märker svullnad runt mungiporna.

Andra vanliga problem förknippade med vinkelfel Keilit smärta när du talar, ler, eller äta. Dessa aktiviteter kan åter öppna sår i de drabbade regionerna och göra dem benägna att infektion. De utvecklade sår runt mungiporna kan också börja bilda skorpor och sårskorpor. Klåda kan också utvecklas på grund av den kontinuerliga processen för sprickbildning och helande som sker.

diagnos

En tandläkare eller läkare kan korrekt diagnostisera vinkelfel Keilit. En korrekt diagnos kommer att bero på den bakomliggande orsaken till infektionen. Ill monterade proteser som inte tillräckligt stöder ansiktsmusklerna är en vanlig orsak. En tandläkare kan göra en korrekt diagnos genom att undersöka hur dina proteser är monterade. Diabetes och vissa vitaminbrist är andra vanliga orsaker. Besök din läkare för tester för att avgöra om dessa faktorer bidrar till problemet.

Keilit kan vara antingen en bakterie-eller svampinfektion. Om ditt tillstånd är en svampinfektion, kommer samma svampen ansvarig för svampinfektion vara orsaken. Din läkare kan undersöka ett prov kulturen i de drabbade områdena för att avgöra om bakterier är närvarande. Du kan också ta blodprov för att bestämma huruvida immuna brister är den bakomliggande orsaken. Din läkare kan också fråga om personliga vanor som vanemässigt bita på läpparna eller slickar runt mungiporna.