ibuprofen en vän eller en fiende

Sedan 1984 har användningen av ibuprofen bedömts vara säker men samtidigt, ett mycket effektivt smärtstillande, särskilt bland idrottare. Ingen tvekan, den har hög effektivitet för att lindra smärta relaterade sjukdomar såsom tandvärk, ledvärk, artrit, feber, muskler smärta, sport skada samt huvudvärk. Ändå, eftersom ibuprofen är användbart för att lindra smärta på kort sikt engagemang, kan det vända obönhörligen ut att vara en skadlig mördare om de tas kontinuerligt.

Då den militära Köp ibuprofen på lång sikt. Det var ett obligatoriskt läkemedel närvarande i första hjälpen-kit och därmed var det i stor utsträckning används av alla soldater under kritiska skador gånger för att undvika de oundvikliga muskel sår. Detta är betydligt rimligt som soldater ofta utstå smärta och sår från konsekutiva dagar av marsch och humping. På grund av den breda användningen av ibuprofen, har det på ett representativt smeknamnet som det tråkiga godis.

Grundläggande användning av ibuprofen är aldrig destruktivt, det är helt säkert och effektivt om ordinerats av läkare eller tas i flera dagar för att lindra smärtan. Patienter som konsumerar smärtstillande som enligt föreskrivna anvisningar ska stöta någon ytterligare skada men det högsta är inte mer än 1200 mg under en dag och bäst om spridningen ut att vara två till tre 200 mg tabletter tagits mellan fyra till sex timmar. Men många är omedvetna om detta och kan överstiga den extrema konsumtionen gränsen därmed främja mindre skada av uttorkning. Om överskott av ibuprofen tas, kan ytterligare mer allvarliga hälsoproblem följa.

Elitidrottare kan köpa ibuprofen för att vara effektiva smärtstillande men vid lanseringen av nyheten att 10 procent av njure misslyckanden orsakas av kraftig överkonsumtion av smärtstillande medel, har de varit övertygade om risk och skada. Exempel på ärenden är Kenny Easley, förutvarande Seattle Seahawk spelare en gång bodde på 32 ibuprofen tabletter om dagen i några månader i rad och hamnade förlora sin njure. I själva verket kräver njuren ytterligare blod och syre för att fungera normalt under teckningsperioden. På grund av ökning av uttorkning nivåer under träning, tenderar ibuprofen att vara mer koncentrerad, vilket leder till toxiska nivåer. Ibuprofen bör därför användas klokt och absolut inte pålitlig på lång sikt.