många tips om hur man kan bli av munsår

Om du letar efter några råd om hur man kan bli av munsår inser att läkningsprocessen kan påskyndas. Du kanske inser att munsåret är associerad med känslighet på läppen och en fast region som är visuellt omätbara. Inom cirka två dagar, röda knölar växer plötsligt på läppen, och det är när det blir besvärligt.

Många söker efter råd om hur man kan bli av munsår eftersom det kan ha helt oacceptabla symtom. Munsår kallas även feber blåsor. Medan det finns inget sätt att eliminera dem för gott, kan du minska din risk att få dem igen samt minska den tid det tar för dem att helt läka.

medicinsk behandling

Det finns en hel del läkemedel som kan minska tecken på munsår. Vissa kan fås utan recept, medan andra behöver ett recept. Vissa används lokalt medan andra oralt. En hel del av de utvärtes behandlingar som kan köpas utan recept kan bara förbättra symtom. Detta tyder på att de kan lindra irritation men de har inte förkorta längden för händelsen.

Använda lokalbedövningsmedel som består av lidokain, dibukain, bensokain och tetrakaine kan lindra sveda, smärta och klåda. Du kan också använda hudskyddande såsom allantoin och vaselin. Om du vill minimera munsår? S varaktighet, kanske du vill använda dokosanolkräm.

Om ditt tillstånd är allvarligare kan din läkare ordinera dig med receptbelagda styrka utvärtes läkemedel såsom penciclovir eller aciklovir. Dessa kan minska den tid det tar att läka sjukdomen. Du kan också förskrivas med receptbelagda styrka piller såsom valacyclovir och aciklovir.

ersättningsmetoder

Stöd läkningsprocessen genom att inte äta livsmedel som består av arginin, vilket som en aminosyra som hindrar lysin. Dessutom konsumerar inte för mycket havre, frön, nötter, mejeriprodukter, majs, kött och jordnötter, eftersom de alla består av arginin. Begränsa äta citrus och andra sura frukter, eftersom de kan förvärra dina blåsor.

huskurer

Medan några huskurer inte kan erbjuda något lindra, andra visat sig hjälpa till vid läkning av munsår. Genom att trycka eller gnugga is på en blåsa är förmodligen den mest kända hem behandling av munsår. Om du tillämpar isen tidigt i förloppet av munsår, kan det minska kraftigt tillväxten av blåsor. Isen kommer också krympa öm och hindra viruset från att spridas. Du kan också försöka gnugga citronmeliss extrakt, aloe eller tepåsar på blåsorna för att minska sin storlek och hjälpa till att minimera smärtan.

några råd

Nu när vi precis har lärt sig hur man kan bli av munsår det viktigt nästa steg är att förhindra den från att föröka sig. Rör aldrig eller leka med de drabbade områdena och rengöra munnen med munvatten för att lindra symtomen. Svagt skölja de berörda kroppsdelarna med en tvål-fri vätska rengöringsmedel och lätt torr. Skydda drabbade områden genom att administrera en hudskyddsmedel ofta. Inte har direkt kontakt med utvärtes läkemedel, och i stället anställa en ren applikator. Munsår är överförbart. Inte har direkt kontakt med andra personer om du? Re fortfarande har sår.