naturliga botemedel för sömnlöshet, orsaker och åtgärder

Insomnia är ett symptom som är relaterat till psykiatriska sjukdomar. Det viktigaste kännetecknet för sömnlöshet är att trots möjligheten att sova folket sova. Du kan också säga att en person finner svårigheter att bibehålla sömnen eller det kan vara sämre sömn som är märkt nöd för mer än en månad.

Sömnlöshet indelas i tre typer beroende på olika grader av sömnlöshet –

Ett. Övergående insomni-Orsaken till denna typ kan vara stress, svår depression och även tidpunkten för sömn. Den varar från dagar till veckor.

2. Akut insomni-I denna typ en person känner oförmåga att konsekvent sova. Detta symptom kan sträcka sig från tre veckor till sex månader.

Tre. Kronisk sömnlöshet-Den här typen av sömnlöshet varar i åratal. Den innehåller muskeltrötthet, hallucinationer, mental trötthet, sömnighet, men de visar ökad vakenhet. Vissa människor lider av dubbelseende och för någon ser saker i slow motion.

Orsaker till sömnlöshet är olika från person till person. De främsta orsakerna till sömnlöshet är dålig sömn hygien på grund av buller, vissa mediciner, fysiska övningar, vissa genetiska tillstånd, mentala störningar, på grund av hormoner, smärta på grund av någon skada, vissa neurologiska sjukdomar och många andra.

För varje enskilt symptom på sömnlöshet skiljer. Människor upplever en mängd olika symtom. Det första är att på grund av dålig natt sömn människor inte känner sig fräsch. De möter sömnsvårigheter och genom att i timmar och kasta de tillbringade sin hela natten. Ibland människor lider ofta avbruten nattsömn. Antal timmar av sömn minskas gradvis. Det är mycket vanligt bland äldre personer.

Några naturliga botemedel för sömnlöshet är det som kan ge hjälp till en stor utsträckning.

Ett. Undvik intag av stora måltider på kvällen.

2. Gör en fast tid att gå till sängs på kvällen och även att komma upp på morgonen varje dag.

Tre. Massor av motion är till stor hjälp att ha en god sömn.

4. Det kan finnas en konsekvent sänggåendet rutin som att ha riktig bad, praktisera meditation eller övningar för avkoppling. Allt detta bör fastställas och du måste följa den regelbundet.

Fem. För att undvika bullret från den omgivande utnyttja enhet som kallas “white noise”.

6. Gör till en vana att tillbringa lite tid i utomhus eftersom det kommer att ge dig ljus och naturligt ljus och har god effekt på vår kropp.

7. Gå till meditation och yoga som de är bra för vår hälsa och bra för att minska sömnlöshet.