Tips till över övervinna abstinensbesvär när du slutar röka

De vanligaste abstinensbesvär är sömnlöshet, mat cravings, trötthet, halsont, rastlöshet, hosta och en önskan att röka. Alla dessa symtom upplevs av varje rökare som försöker sluta röka. Abstinensbesvär kan övervinnas med nikotinersättningsmedel såsom plåster eller tandkött.

De flesta av de abstinensbesvär förändras övertid. Däremot kan de flesta av de abstinensbesvär tas om hand. De tips som ges kommer att hjälpa dig hantera vanliga abstinensbesvär:

Ett. Huvudvärk och yrsel: Huvudvärk inträffar under de första veckorna efter att du slutat röka. Ta vanliga huvudvärk meditation och koppla av. Du kan också prova en kall kompress på nacken. Mindre intensiv huvudvärk kan lindras genom att ta en promenad i friska luften.
2. Trötthet: Den förekommer i de första 2-4 veckorna. Du bör fortsätta med ditt träningsprogram om du följer något eller göra några meditation en gång eller två gånger om dagen, få tillräckligt med vila och koppla av när du hittar tid.
Tre. Hosta: Hosta ökar när du slutar röka, men det kommer att minska gradvis under flera dagar. Försök smuttar vatten under hela dagen eller suga en bit hårt godis eller halstablett.
4. Täthet i bröstet: Det inträffar under den första veckan. Ta djupa andetag och avkopplande kommer att ge lindring i ett sådant scenario.
Fem. Sömnsvårigheter (insomnia): Undvik att dricka koffeinhaltiga drycker sent på dagen. Delta inte i långvarig fysisk aktivitet innan du somnar. Ät en skål flingor med mjölk eller drick ett fullt glas varm mjölk innan sova. Ta ett varmt bad kommer också att hjälpa.
6. Förstoppning: Förstoppning uppstår under de första två till fyra veckor efter att du slutat röka. Drick mycket vatten och äta en fiberrik kost (sädmatar, grönsaker och frukt). Engagera dig i fysisk aktivitet under minst 45 minuter per dag som din bästa skyddet mot förstoppning.
7. Du bör hålla hälsosamma mellanmål till hands och binge på dem när du känner behov av att röka. Selleri, morot pinnar, frysta druvor, sockerfritt tuggummi är bra alternativ för att hålla munnen upptagen.
8. Undvik att dricka alkohol eller besöka någon miljö där du hittar rökare.

Du måste samla starkt positivt stöd omkring dig när du slutar röka. Vänner och familj kommer att vara till stor hjälp, eftersom de kommer att hjälpa dig att hålla på rätt spår när du slutar röka.