vad som orsakar konstant torra spruckna läppar – kan det vara kantiga keilit

Om du undrar vad som orsakar konstant torra spruckna läppar, då är det mycket troligt att detta är det vanligt tillstånd som kallas kantig keilit. Villkoret är lätt diagnostiseras genom att titta på mungiporna och kännetecknas av små horisontella sprickor, liknar papper nedskärningar. Dessa små splittringar är mycket smärtsamt och kan svälla runt kanterna som tar på en whiteish nyans.

Kantiga Keilit kan vara mycket långlivade och om den lämnas obehandlad, kan utvecklas till en allvarlig svampinfektion som är ännu svårare att flytta. Väldigt ofta drabbade börjar med utbrott som inte varar för länge, men i tid, blir varje utbrott svårare tills det blir en nästan permanent tillstånd.

Konstant torra spruckna läppar orsakas av en bakteriell infektion. Bakterier trivs i fuktiga, varma förhållanden och kanterna på munnen ofta har små veck och veck som kan fälla fukt, ger en grogrund för bakterier och svampinfektion. Detta är mer sannolikt om den sjuke har en tendens att dregla eller dribbla, vilket ofta är fallet för protes eller bärare stag (speciellt om kopplingen är dålig) och för penna eller finger rotskott.

Självklart, om tandproteser eller hängslen inte passar bra, och sedan få dem justerade så fort som möjligt. Likaså om pennan eller fingret suger är ett problem, då många människor tycker att måla på en liten anti-nagelbitning lösning kan vara en mycket effektiv avskräckande.

Det bästa sättet att hantera de ständiga spruckna torra läppar är att torka upp det område som påverkas av saliv. Detta svälter bakterier eller svamp av syre, utan vilka varken kan överleva.

Om du har hade knäckt läpp hörn eller sårskorpor i mer än ett par dagar, är det troligt att villkoret har fått fäste. Om du vill titta på bilder som kan hjälpa dig att kontrollera din egen kondition, kan du ladda ner denna enkla och effektiva natten bota från Kantiga Chelitis Foundation. Detta botemedel kommer att torka ut tillståndet inom timmar, vilket ger snabb och varaktig lindring.