zonterapi framgångsrik terapi

Zonterapi är en form av behandling som startades av den urgamla kinesiska i århundraden tidigare. Man fann att genom att stimulera specifika reflexer i fötter och händer, kan du inte bara ge helande för kroppen, men kan rena kroppen av vanliga giftiga ämnen och även parasiter. Zonterapi kom till väst i början av 1900-talet och har visat sig vara en mycket framgångsrik terapi för de flesta sjukdomar och sjukdomar.

Så varför är denna teknik så bra på spädbarn och barn? Den största anledningen till att zonterapi är så bra för barnen är att de inte har år av giftiga uppbyggd i sina system. Dessutom har de ännu inte “programmerad” till samhällen sätt att hantera sjukdom. När sinnet är mer mottaglig och innehåller inte de gränser som många vuxna har, är det underförstått att kroppen fungerar mer effektivt. Dessutom tränar zonterapi på ditt barn är ett bra sätt att stärka banden, stimulera och ge anbud touch som faktiskt främjar hälsan.

Om du är nyfiken på vilka typer av problem som zonterapi kan lindra hos spädbarn och barn, här är en lista jag har sammanställt. Tänk på att det bara är en lista med exempel och inte på något sätt representerar allt som zonterapi kan gynnas. Öroninfektioner tandvärk Astma Kolik Allergier Förstoppning & magen problem Barndom Förkylningar eksem och influensa idrottsrelaterade skador Luftvägsinfektioner depression och andra känslomässiga problem Hyperactivity & auditiva problem att lära och utmaningar koncentration Acne och psoriasis och många fler.

Du kanske undrar hur man gör det på ett säkert och effektivt sätt. Först av allt, skulle jag rekommendera att du söker råd och expertis av en utbildad zonterapeut. Om du bara vill prova de tekniker för dig själv utan formell utbildning, tänk på att när de ansöker tryck till ett spädbarn fot, bör det ske med en mild framåt krypande rörelse. Om du vill ha grundläggande anvisningar om var du ska börja, kolla in informationen på universalreflex.com. Följande instruktioner är direkt från deras hemsida.

Börja på sulan på höger fot start vid zon 5 och sticka häl till tå, sedan flytta över till zon 4 och sticka häl till tå, och sedan zon 3, 2 och slutligen zon 1. Kom ihåg att arbeta den inre delen av foten, som hänför sig till de spinala reflexerna. Bo på samma fot och följer exakt samma procedur – lätt tryck arbetar från häl till tå, återigen börjar på zon 5 och flyttar över till zon 1. Avsluta genom försiktig strök av hela foten. Flytta över till vänster fot och utföra samma rutin.

Eftersom barnets fötter är så små, kan förfarandet utföras en gång eller flera gånger och hela sessionen kan vara så kort som ett par minuter till drygt fem minuter. Den gyllene regeln är lite, lätt och ofta! Bättre att ge många två-minuters sessioner än en lång – eller inga alls!