är salvia divinorum juridisk

Här är några saker du behöver veta om Salvia divinorum innan du kan bedöma det och på något sätt, kan detta vara en stor hjälp för någon.

Salvia divinorum är en ört som växer mest i Oaxaca, Mexiko och de återfinns oftast i fuktiga, isolerade och skuggade platser. Det kan växa till ungefär en meter i höjd, har gröna blad som ibland kan växa vita och lila blommor och dess stjälkar är ihåliga och fyrkantig ut.

Det är också känt i många olika termer som “diviner s Sage”, Ska Maria Pastora eller enkelt “Salvia”. Termen kommer från det latinska ordet “salvare”, som betyder “att läka” eller “spara”.

Salvia betraktas som en psykoaktiv ört och det konstaterades att det användes av Mazatec shamaner och tradition av att använda det i stöd för andlig healing är kontinuerlig även upp till denna dag. Alla som använder det kan uppleva visionära medvetandetillstånd under andlig healing sessioner. Det kan tuggas, rökas eller tas som tinktur. När en individ använder Salvia, kan han uppleva också okontrollerbar och fränare känsla av skratt. Så, i denna tidpunkt, kan du säga att det är en “feel-good” läkemedel som har samma effekt som, säg, att använda marijuana men ganska intressant, kan det också användas som smärtstillande och en terapi för drogberoende.

Men varaktigheten av dess effekter är kortlivade jämfört med andra psykedelia. Rökt Salvia endast kan pågå i några minuter. Rapporterna efterverkningarna kan också innefatta en ökad känsla av insikt och bättre humör och du kan känna att du flyger in och ut ur ditt sinne, men du kan inte vara “klok” och ni vet vad det betyder. Du kommer också att uppleva en känsla av lugn och det är därför de används för andlig healing. En mycket deprimerad individ kan få hjälp med sina psykiska problem genom användning av Salvia divinorum.

Nu har Salvia blivit alltmer kända och mer allmänt tillgängliga i den moderna kulturen. Det är även främjas kraftigt i många olika nätbutiker som säljer levande Salvia växter, torkade blad, extrakt och andra preparat. På sin rättslig fråga, har det inte förekommit några rapporterade viktiga händelser som offentliga handlingar eller kriminalitet som kan kopplas med användning av Salvia. Ändå är de medlemmar av media och lagstiftare att hålla ett vakande och misstänksamt öga på denna psykoaktiva ört.

Men om denna information inte är tillräcklig för att stänga frågan och svara på frågan, “Är Salvia lagligt?”, Är det bästa sättet att hitta mer om det via Internet.