gulsot symptom

Gulsot kännetecknas av gulfärgning av hud och sklera eller ögonvitorna. Det är inte en sjukdom utan bara ett tecken för många andra olika sjukdomar. Gulsot orsakas av den höga nivån av kemiska bilirubin i blodet. Beroende på nivån av kemikalien, kan den gula pigmentering av huden och sklera variera. När den är för hög, kan det framstå som en brun och inte yellow.This tillstånd kan uppstå av många skäl. En av de vanligaste orsakerna är förstörelse av röda blodkroppar i kattens kropp. Cellerna kan förstöras inom levern, mjälten, eller blodkärl. Sjukdomar i levern kan också leda till detta tillstånd. Ytterligare en av de vanligaste orsakerna är ett hinder i gallgången. Detta kan förekomma var som helst i gallgången eller inuti gallblåsan. Vissa mediciner kan också orsaka gulsot.

Gulsot orsakas av en ökande mängd av bilirubin i blodet. När röda blodkroppar bryts ned, är heme i deras hemoglobin omvandlas till bilirubin. Den bilirubin behandlas av levern där det elimineras i gallan. Hemoglobinet i de röda blodkropparna som transporterar syre i dina celler. Som röda blodkroppar dör din kropp bygger nya celler för att ersätta dem och de gamla bearbetas av levern. Om någon anledning de röda blodkropparna dör snabbare än som vanligt, kan bilirubins ansamlas i blodet och orsaka celler jaundice.The blod i barnets kropp bryts upp i ett gult pigment som heter bilirubin. Nivån av bilirubin behöver hållas normal genom levern och njurarna genom att utsöndra det i barnets akterspegel. Men levern hos ett nyfött barn är inte särskilt mogen. Så bilirubin nivåer stiga i blodet orsakar gula pigmentering av huden.

I den asiatiska medicinen Gulsot är uppdelad i två typer, den Yin Gulsot och Yang Gulsot. Den första kännetecknas främst av hela kroppen är färgat i en levande gul, törst, färgning av tungan (gul). Den andra, vänder Yin gulsot i ansiktet, ögonen och huden lite grå. Yin gulsot producerar låg feber, illamående, ingen aptit och palpitations.However, om serum bilirubin stiger alltför överdrivet, kan det bero på grund av oro. Okonjugerat bilirubin kan penetrera blod-hjärnbarriären och är neurotoxiskt (giftigt för hjärnan-neuro). Det kan orsaka dödsfall hos nyfödda. Spädbarn som överlever skulle ha livslånga neurologiska följdsjukdomar. Ökade nivåer av okonjugerat-indirekt bilirubin, som är gratis (inte bundet till albumin) kan orsaka kärnikterus skador på hjärnan centra dessa spädbarn.

Gulsot uppstår som ett resultat av uppdelningen av extra röda blodkroppar i samband med övergången bilda din fostret får syre från moderkakan att leverera hennes / hans egen syrgas. Bilirubin är en biprodukt av denna uppdelning process, och när det är resorberas och cirkulerar det nyanser huden och ögonen gula.