hur man kan stoppa gikt i 5 enkla steg

Funderar du på att sluta gikt utan medicinering med sina otäcka biverkningar? Great! Här har du fem enkla sätt att stoppa gikt helt naturligt, utan droger i sikte.

steg 1. titta på / ändra din kost.

Detta är viktigt eftersom många av de livsmedel du äter är höga i “puriner” som, när de metabolise, bildar urinsyra. Och som ni säkert vet vid det här laget, leder hög syra gikt kristaller bildas i lederna. Ska du fortsätta med hög purin kost, är alla dina gör så att ännu mer urinsyra som skall produceras på toppen av dina redan höga syra nivåer.

steg 2. dricka mycket vatten varje dag.

Detta är ett viktigt steg som behöver din fulla uppmärksamhet. Gör det rätt på detta sätt: Drick minst 12 stora glas vatten varje dag. Det viktiga här är att inte dricka detta belopp i en eller två går, men snarare att sprida glasen jämnt under dagen. Anledningen vatten är avgörande för att hantera gikt är att den har förmågan att förhindra urinsyra kristaller bildas i lederna, och, för att hjälpa dina njurar utsöndrar överskott av syra mer effektivt.

steg 3. ta regelbunden motion.

Vad vi gör här är att utöva lederna i synnerhet så att du kan hjälpa till att bryta upp tidigt kristaller bildas och även stärka muskler och senor runt lederna. Dessutom är det att hjälpa dig att nå din ideala, hälsosam kroppsvikt.

steg 4. gå ner i vikt.

Bara för att förklara detta lite, om du är överviktig, så har du mycket mer kroppsvävnad som kan nedbrytning under normal metabolism och producerar mer urinsyra under denna process. En annan orsak till regelbunden motion och en hälsosam kost är viktiga komponenter i dina 5 steg för att stoppa gikt.

steg 5. drastiskt minska eller undvika alkohol.

Slutligen, är alkoholen en välkänd utlösare för gikt attacker. Öl är särskilt potent i att orsaka uppkomsten av gikt och bör undvikas allt-tillsammans.

Om du kan hålla sig till dessa 5 steg kommer du att ha en mycket mycket bättre chans att stoppa gikt. Och du behöver för att förhindra ytterligare attacker, inte bara på grund av smärtan, men eftersom återkommande gikt kan orsaka allvarliga gemensamma och konsekvenser njure ner linjen.