hur man ska uppnå theta meditation staten

Healing meditation definieras som stillhet i sinnet och släppa distraherande tankar för att ge väg till läkning. Detta är precis vad theta meditation försöker åstadkomma, och gör detta genom att använda theta hjärnvågor. I theta meditation försöker utövaren att ändra sina hjärnvågor, eftersom varje hjärnan våg stat förknippas med olika erfarenheter.

De beta hjärnvågor är förknippade med de aktiva och upptagna påstår, att du känner dig stressad en oförmögen att slappna av. Människor är att känna sig lugna när de är på alfa hjärnan våg tillstånd, vilket är förenat med sömnighet. Men människor på denna nivå är fortfarande vaken och medveten.

Theta hjärnvågor frigörs när en person är på ett djup meditation tillstånd, eller när en person har lucida drömmar. De sista hjärnvågor, de så kallade deltavågor, är mycket föryngrande, även om de sällan nås av människor.

Den theta erfarenhet kan uppnås genom att vara i theta meditation staten. I själva verket kan theta meditation kan användas för att läka, inte bara fysiska krämpor, men även känslomässiga och mentala problem. Thetavågor är förknippade med det undermedvetna, och det är denna del av sinnet som innehåller föreställningar, tankar och känslor som håller dig tillbaka från att erkänna din fulla potential som människa. Med hjälp av theta meditation, kan dessa tankar ändras omedelbart, ger vika för läkning.

Theta meditation har använts för att läka relationer, öka förtroendet för en person, och även förbättra en persons arbetsprestation. Effekterna är så olika att även fysiska åkommor behandlas av theta healing. Vianna Stibal, grundaren av Theta Healing har blivit botade från cancer med hjälp av Theta Healing tekniker.

En teknik som används för att uppnå tillståndet för läka meditationen är hjärnvågsstimulering. Denna process gör det möjligt för deltagaren att falla in i hjärnan våg staten efter eget val med hjälp av ett stimulus, såsom binaural beats och maskiner dröm. Denna metod är vetenskapligt bevisat, och även medicinska vårdpersonal och psykologer använder sig av denna teknik för att behandla sina kunder.