kvalificerade lean manufacturing konsulter – make-or-break ingrediens

Toyota är i allmänhet krediteras med att utveckla och artikulera de grundläggande principer och tekniker för Lean Manufacturing tillbaka på 1950-talet. Sedan dess har företag i andra branscher än fordonsindustrin framgångsrikt genomfört lean manufacturing-minska avfallet, öka produktionseffektiviteten, förbättra kvaliteten, och blir mer lyhörda för kundernas efterfrågan. Men den farmaceutiska industrin har, för det mesta, varit förhalar i detta avseende.

Läkemedelsföretagen har varit motvilligt sena med att anta och genomföra lean manufacturing tekniker eftersom de är rädda att produktionslösningar kommer från bilindustrin inte riktigt kan med framgång tillämpas på de särskilda förhållandena inom läkemedelsindustrin. Denna rädsla både är och inte är motiverad. Och skillnaden oftast kokar ner till användningen av kvalificerade lean manufacturing konsulter med bransch-specifik kunskap och erfarenhet. Här är en apt illustration från en annan sektor som är nära paralleller sista segmentet av läkemedelstillverkning.

I en artikel med rubriken “Lean Manufacturing för High-Speed ??Production” (AutomationWorld.com), underströk Wes Iverson nödvändigheten av att använda kvalificerade konsulter. Först framlagt han några häpnadsväckande statistik: 25% av företag som har implementerat ett lean manufacturing (eller Six Sigma) process rapporten “vissa framsteg”, men endast en smal 2% rapporten något nära till utestående resultat-vilket innebär att nästan 75% nedgång någonstans i misslyckande intervallet. Detta behöver inte vara fallet, dock.
Iverson gick därefter på att ge exempel, hämtade från Scott Watson, en konsult med E2M, Inc., presentation på Pack Expo Las Vegas 2009, en förpackning-branschen utställning och konferens. Iverson uppgav i sin INLEDANDE abstrakt som “blint efter [lean manufacturing s] rättesnören är osannolikt att arbeta för dem som kör med hög hastighet förpackningslinjer, berättade Watson publiken. Medan alla de klassiska verktygen i Lean Manufacturing kan tillämpas för att uppnå fördelar på en höghastighetståg linje, måste tillämpningen av Lean begrepp ska översättas för att passa produktionsmiljön. ” Och det finns det take-away för läkemedelsföretagen: att “tillämpningen av Lean begrepp måste översättas för att passa produktionsmiljön” utmärkande för läkemedelstillverkning.
Ingenjörer vid en juice-tappning företaget var “designad av Toyota experter för att eliminera alla transportörerna mellan maskinerna eftersom klassiska Lean principer varumärke transportörer som överskott och onödigt,” en rekommendation, vars syfte var att främja “ett stycke flöde.” Denna rekommendation var bra i teorin, men det underlät att beakta “skillnaderna mellan fordonsindustrin produktion och förpackning, inte bara i hastigheten på linjen, men i skillnaderna i material som används.” De förpackningsmaterial som används i buteljeringsanläggningen var “mycket varierande, vilket innebär att täta stopp [var] oundvikliga … alltför ofta för att stoppa hela linjen för varje förekomst.”

Så lean manufacturing tekniker för “close-koppling” och “single-piece flow” måste anpassas till de särskilda förhållanden som särskilt höghastighetståg förpackningslinje. Vad måste läggas in i lean manufacturing blandningen var en “lämplig mängd ackumulering eller buffert för att rymma de oundvikliga” mikro-stopp, ‘”men inte så mycket att det gick till spillo. Använda rätt verktyg, var inklusive overall equipment effectiveness (OEE) tekniker och datorsimulering, ingenjörer vid anläggningen kunna ändra och anpassa lean tekniker så att genomförandet på deras anläggning var lyckad.

Iverson sammanfattade det så här: “I allmänhet måste de som vill distribuera Lean i sina anläggningar minns skillnaderna mellan den egna verksamheten och de av Toyota.” Likaså kan kvalificerade lean manufacturing konsulter med kunskap om och erfarenhet inom läkemedelsindustrin ibland vara make-or-break ingrediens i ett lyckat lean manufacturing genomförandet för läkemedelsföretag.