magsår symptom

Sår som bildas i magsäcken kallas gastric eller magsår. Dessa sår är i allmänhet ganska smärtsamt, och smärtan känns omedelbart efter att ha ätit något. Det varar i ungefär en till en och en halv timme – det är den tid det tar normalt att smälta maten – och sedan avtar. På grund av magsår, den person dreads äta något och det är hög sannolikhet att de kan bli undernourished.The vanligaste symtomen på magsår är en brännande smärta mellan naveln och bröstbenet. Vissa människor har också ont i ryggen. Smärtan kan pågå i några timmar och åter komma tillbaka till pågå i veckor. Vissa lider av magsår kan uppleva aptitlöshet och viktminskning, kräkningar, uppblåsthet och illamående. Svart avföring kan vara ett annat symptom, och dessa symptom varierar från en person till another.Peptic sår kan utvecklas antingen i nivå med tolvfingertarmen eller i nivå med magen. Duodenal magsår är i allmänhet mindre allvarliga, medan magen magsår kan leda till allvarliga komplikationer. I avsaknad av en lämplig medicinsk behandling, kan magen magsår leda till perforerat magsår eller blödande magsår, besvär som kräver omedelbar läkarvård.

Magsår kan ibland utvecklas till mer allvarliga sjukdomar. Som en följd av komplikationer, kan magsår leda att perforera eller blödande magsår. Dessa två former av magsår anses vara mycket farliga, forskningsresultat som indikerar en hög sannolikhet för dödsfall på grund av sådana komplikationer. Perforerat magsår medför svår riva av slemhinnan, vilket orsakar akut smärta och syrlighet på buken nivå. Blödande magsår innebär interna blödningar och det behöver omedelbar läkarvård. De flesta former av perforerade och blödande magsår kräver operation på grund av deras gravity.If du är rökare, måste du sluta. Rökning har visats i studier att förvärra läkningsprocessen av sår och det har också varit knuten till återfall av sår. I själva verket har vissa studier visat ett direkt samband mellan rökning och utveckling av sår, så detta är definitivt en vana som du kommer att vilja bryta.

Det finns några faktorer som leder till apearance av magsår som: infektion med bakterier som kallas Helicobacter Pylori, vissa läkemedel såsom acetylsalicylsyra och andra icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID) såsom ibuprofen, naproxen och diklofenak, rökning och alkohol. I många fall de flesta människor har buksmärtor, under bröstet ben, men det finns också människor utan symptoms.In vid magsår en skarp smärta kan uppträda snart efter att ha ätit, och den smärta som orsakas av sår i tolvfingertarmen är lättad av äta eller dricka mjölk. Andra obehagliga symptom på magsår är rapningar, allmänt obehag i magen, aptitlöshet, illamående, kräkningar, förlust av weight.Some av de främsta orsakerna till uppkomsten av magsår främst skulle vara av konsumtionen av mycket alkohol , eller genom överdrivet kaffedrickande som framkallar högt koffeinintag, eller till och med regelbundet intag av acetylsalicylsyra. Andra irriterande ämnen kan också vara galla och bakterier bland annat. De är också orsakas av en ökning i sur sekretion och en minskning av slemproduktion. För vissa människor, magsår uppstår på grund av genetik, eftersom de är predisponerade för att utveckla dessa sår hereditärt.

Förmodligen det bästa tillvägagångssättet för att ta skulle vara att ha en läkare ordinera ett antibiotikum eller annan sådan receptbelagda läkemedel som kan hjälpa till att eliminera sjukdomen magsår. Detta ger en mer permanent lösning som helt enkelt använda över disk (OTC) antacida exklusivt.