manuka honung tillgänglig i USA

Manuka honung internationella ryktbarhet härrör från dess förmåga att behandla ett brett spektrum av hälsotillstånd både internt och lokalt på huden. När det tas oralt, har manuka honung visat sig vara effektiv vid behandling av tillstånd som syra reflux, gastrit, colon irritabile, magsår, tandköttsproblem, etc. manuka honung har också varit effektiv vid behandling av ett brett spektrum av hudåkommor såsom såsom eksem, akne, infekterade sår, brännsår, ringorm, etc.

Manuka honung anses vara antimikrobiella, vilket innebär att det är effektivt för att förstöra mikroorganismer som är ansvariga för att orsaka bakterie-, virus-och svampinfektioner. Eftersom de flesta hygienkrav orsakas av dessa oönskade mikrober, har manuka honung förmåga att förstöra dem uppmärksammats av läkare och annan medicinsk personal runt om i världen. Manuka honung är även effektiv nog att utrota MRSA och andra antibiotikaresistenta bakteriestammar. Eftersom antibiotika har visat sig vara relativt ineffektiva i att behandla Staph infektioner, är användningen av manuka honung som nu betraktas som en livskraftig behandling alternativ. Detta känns igen som ett stort genombrott i den medicinska industrin.

Utöver sina medicinska egenskaper, är manuka honung drar också uppmärksamheten till sig själv som en kosmetisk ingrediens. Manuka Honung har en återfuktande och föryngrande effekt på huden. Det har också förmågan att öka hudens elasticitet och produktionen av kollagen. Som ett resultat har manuka honung bli erkänd som en utmärkt anti-rynk-lösning. Det finns andra imponerande program hudvård i form av ett rengöringsmedel för att rensa akne och andra fula fläckar. Dess antibakteriella egenskaper eliminera infektioner som orsakar röda märken, bölder och finnar.

Det är inte bin i Nya Zeeland som är så speciellt, snarare än blommorna där de samlar nektar för att göra honung. Den Manuka buske växer vackra vita och rosa blommor som innehåller denna unika nektar med ovanligt potenta läkande egenskaper. Honungsbin använder denna nektar för att producera manuka honung. Bee jordbrukarna i Nya Zeeland satte sina bikupor inom nära Manuka träd så att bina bara använder sin nektar för att tillverka deras honung.

“I många fall har aktiva manuka honung visat sig vara mer effektiva än traditionella former av medicin,” säger Frank Buonanotte, VD för honeymark International. “I en tid då konsumenterna blir mer säker i användningen av naturliga och cosmeceutical produkter, erbjuder manuka honung sinnesro av att ha några negativa biverkningar. Även läkare som är oftast mer till förmån för läkemedel har blivit imponera med fantastiska helande fördelarna med manuka honung. “