musik och konst terapi som en effektiv behandling för personer med demens

Demens är ett ord för en grupp av symptom som orsakas av sjukdomar som påverkar hjärnan. Människor som demens har signifikant nedsatt intellektuell funktion som stör normala aktiviteter och relationer. Minnesförlust är ett vanligt symptom på demens, minnesförlust i sig betyder inte att en person har demens.

Forskningen bedriver en mängd lovande resultat för behandling av demens. Farmakologiska behandlingar finns tillgängliga, men har begränsad förmåga att behandla många av syndromet funktioner. Lite forskning har riktats mot icke-farmakologisk behandling. I denna översyn bevisen för musik och konst terapi som behandling undersöks.

Tidigare studier från Fundació ACE, Institut Català de Neurociències Aplicades i Barcelona, ??Spanien, och University of Pittsburgh School of Medicine har visat att ökad hjärnaktivitet, särskilt när det gäller minne och kognition, kan hjälpa avvärja kognitiv förlust i folk med Alzheimers .

Musik och konst terapi kan hjälpa människor med demens återuppliva minnen och erbjuder njutning. Konstterapi kan hjälpa dem att komma till rätta med sina känslor genom att identifiera och arbeta med ilska, förbittring och andra känslor. Genom teckning, kan en person med demens som inte längre kan tala visar hur han eller hon känner. Detta kan ge dem en känsla av kontroll över sina känslor så att de kan slappna av och lindra stress.

Musik kan fungera som en sporre för att väcka begravda minnen, eller framkalla känslomässiga reaktioner som annars kan vara otillgängliga. På detta sätt kan det få resultat som kan ta veckor av mer vanligt att prata psykoterapi. Det kan vara en bra väg till läkning för människor i alla åldrar och bakgrund, och det kan vara mycket värdefullt i vården av personer med demens. Den del av hjärnan som reagerar på musik är det mest långvariga, och en person kan fortsätta att kunna spela eller sjunga, att uppskatta musik och bli lugnad av det, efter de flesta andra fakulteter har gått.

Värdet av konsten för människans överlevnad tenderar att underskattas i vårt samhälle. Sång, musik, dans, drama och konst har varit de mest grundläggande och konsekventa uttrycksformer hela mänsklighetens historia, och mycket viktigt för överlevnaden av civilisationer. De är nödvändiga för samhället att blomstra. I psykiatriska inställningar, kan de ge mer djupgående och långvarig läkning än mer vanliga former av behandling.