t.e.n.s terapi hemma

Om du lider av kronisk smärta så kommer du förmodligen att titta på olika sätt som du kan hjälpa dig själv. TENS behandling kan vara ett alternativ för dig och den här artikeln kommer att titta på vad det är, hur det kan hjälpa och hur du kan unna dig.

vad är t.e.n.s terapi?

TENS Therapy står för transkutan elektrisk nervstimulering och administreras vanligen med hjälp av en maskin. Dessa maskiner är oftast drivs av en expert och små kuddar placeras på huden där smärtan känns. Sedan en liten elektrisk laddning drivs genom dynorna i kroppen i syfte att lindra smärta. Det är väldigt låg intensitet och en bra drogfritt sätt att behandla smärta. Men det bör inte användas av personer som lider av epilepsi, har en pacemaker, är gravid eller som har odiagnostiserade smärtor.

Hur du kan använda T.E.N.S terapi

En av de vanligaste användningsområdena för en TENS-maskin är för kvinnor i arbete för att hjälpa till att lindra smärtan kändes och faktum är att de har använts på sjukhus för år. Men de kan också vara mycket användbara för människor som lider av kronisk smärta orsakad av sjukdomar som artrit. Många av dessa villkor kan lämna en person som behöver vara på smärtstillande permanent som inte är perfekt eftersom kroppen kan bygga upp en tolerans och högre doser behövs för samma effekt.

Men om du vill ha TENS behandling i det förflutna kan ha behövt för att gå till en expert och de utnämningar kan inte ha varit tillräckligt ofta för att hjälpa till. Nyligen ett antal bärbara TENS maskiner har några på marknaden så att du kan hjälpa dig själv och administrera din egen behandling när du vill. De två vanligaste typerna av TENS maskiner på marknaden är:

Ett. En bärbar dator storlek maskin som är batteridriven. Med denna maskin kan du placera elektroderna på huden under kläderna och maskinen i fickan. Detta gör att du kan få smärtlindring kontinuerligt även när du inte är hemma. Dessa kan hämtas från en rad olika butiker och kan vara en stor hjälp för ett antal människor.

2. Den nyaste typen av portabla TENS-maskin är en penna storlek maskin. Detta kommer att ge smärtlindring till önskat område utan att behöva kuddar och kan lätt transporteras runt. Det fina med denna typ av maskin är det faktiskt fungerar genom kläder så kan användas när som helst och i alla situationer.

Hur effektiv är T.E.N.S Therapy?

Så om du funderar på att använda TENS behandling är det en bra idé att titta på bevisen och se hur det kan hjälpa dig. Tyvärr har det inte funnits många studier på detta område, men en under 1997 genomförts av Oxford University visade endast svaga bevis för att TENS hjälpte kvinnor under förlossningen. De säger också att det behövs mer arbete för att bedöma dess fördelar för kronisk smärta.

Men en sak att tänka på är att smärta är olika för varje person och vad som fungerar för en kanske inte fungerar för en annan. Som TENS behandling är en naturlig, drogfri behandling som kan användas av många människor utan biverkningar är det värt att överväga som ett alternativ. Många har rapporterat stora fördelar från att använda dem, och det finns ingenting att säga att du inte kommer att få samma förmåner.