tinnitus behandling – vet fakta

Tinnitus är ett tillstånd som är vanligt förekommande i både unga och gamla. Men vad är tinnitus? Tinnitus är upplevelsen av ett ringande ljud i öronen som kan höras endast av den person som upplever tinnitus.

Tinnitus och hörselnedsättning kan vara permanenta villkor, alltså, skyddsåtgärder är tillrådligt. Om en ringande i öronen är hörbar efter exponering för en bullrig miljö, såsom en rockkonsert eller en arbetsplats, innebär det att skadan har skett. Långvarig exponering för bullernivåer så låga som 70 dB kan orsaka hörselskador (se ljudeffekter hälsa.)

Behandlingseffekter bedömdes genom att använda ett standardiserat tinnitus enkät direkt efter behandlingen och tre månader senare. Utvärdering efter tre månader visade anmärkningsvärda fördelar för den grupp av patienter som fick kombinationen TMS behandling.

Fastställ orsaken till din tinnitus genom att utforska de 4 främsta orsakerna till tinnitus listade under rubriken homeopatiska tinnitus rättsmedel på menyn till vänster eller genom att klicka på knapparna högst upp på den här sidan. En av de första uppgifter du kommer att upptäcka är att över 90% av tinnitus orsakas av cochlea skador – vilket är normalt ett resultat av exponering för buller, öroninfektion eller ett slag mot huvudet.

Efter en noggrann utvärdering, kan din läkare hitta en identifierbar orsak och kunna behandla eller ge rekommendationer för behandling av tinnitus. När du har haft en grundlig utvärdering, är en viktig del av behandlingen din egen förståelse av tinnitus (vad som orsakat det, och dina alternativ för behandling).

Skydda din hörsel på jobbet. Din arbetsplats bör följa Occupational Safety & Health Administration (OSHA) regler. Bära proppar eller hörselkåpor och följ höra bevarande riktlinjer som din arbetsgivare.
Attityden du har gentemot din tinnitus är avgörande, och människor med en positiv attityd finner det mer hanterbart. Att ha en förtroendefull relation med din läkare, som tar din oro på allvar, och är villig att prova flera metoder för behandling om nödvändigt, kommer att hjälpa dig att känna att du gör vissa framsteg.

Kognitiv beteendeterapi (KBT) är en standardiserad metod. KBT är en kombination av kognitiv terapi, som undersöker oönskade tankar, attityder och övertygelser (kallas kognitiva processer) och beteendeterapi, som fokuserar på beteenden som svar på dessa tankar.
hypnos är en mycket vanlig behandling för många sjukdomar, inklusive tinnitus. Tinnitus kan orsakas av en mängd högt ljud av ens sinus tryck. hypnos är känd för att hjälpa till att bli av ringningar i öronen och faktiskt hindra den från att komma tillbaka. Det handlar om att lyssna på musik som är utformad för att bli av med tinnitus helt. Jag har inte provat denna metod personligen, men har läst en hel del bra saker om det.

Många patienter tycker att musiken, särskilt klassisk passager som inte innehåller stora variationer i ljudstyrka (ampliltude) kan vara både lugnande till det limbiska systemet (den känslomässiga processorn i hjärnan som vanligen är negativt kopplad till en patients reaktion till tinnitus) och stimulerande till den auditiva cortex. Om en hörselnedsättning är närvarande, kan det vara nödvändigt att ändra det spektrum av musiken så att kortikalneuroner.