hur man väljer en bra kokosolja

Kokosolja finns i två huvudtyper. Den första typen är raffinerad, blekt och deodoriserad (RBD). Den andra typen är virgin kokosolja. Termen Virgin betyder att oljan har utsatts för mindre intensiv raffinering.

Den RBD Oljan är normalt tillverkad av torkad kokos som kallas kopra. Kopra görs genom torkning kokosnöt i solen, röker det, värma i en ugn eller en kombination av dessa processer. Värmebehandling vid höga temperaturer och kemiska lösningsmedel används för att producera denna RBD olja. RBD oljor är färglös, luktlös och smaklös.

Virgin kokosolja behandlas vid lägre temperaturer och det finns ingen värmebehandling av oljan. Inga kemikalier tillsätts till virgin kokosolja. Virgin kokosolja är kallpressad. Oljan utvinns ur färsk kokosnöt genom mekanisk press. Efter extraktion tillåter jäsning oljan och vatten för att separera ut naturligt.

RBD oljorna är fortfarande betraktas som hälsosam föda oljor, eftersom fettsyrorna i kokosolja inte påverkas av raffineringsprocessen. Dock är virgin kokosolja den naturliga olja som har använts av de asiatiska och Stillahavsområdet befolkningar som ett naturligt botemedel och medicin i generationer. Det kommer fortfarande att vara bättre att använda en naturlig olja snarare än en olja som behandlas med kemikalier.

En viktig faktor att beakta när man väljer en bra kokosolja är laurinsyra innehåll. Laurinsyra är den grundläggande byggstenen i våra kroppar immunsystemet och mest effektiva anti-patogena av alla medium fettsyror. Etiketten på baksidan av kokosolja flaskan kommer att ange andelen laurinsyra innehåll. Bra märken av kokosolja innehålla upp till 40 till 50 procent laurinsyra.

En bra kokosolja ska vara klar utan sediment och fällningar. Lukten av oljan bör ha en mild kokos smak. Om oljan har ingen lukt, kan det betyda att oljan hade varit värmebehandlad. Om oljan har en söt doft, kan det vara så att konstgjorda sötningsmedel lades förändra lukt och smak.

Skydda ditt immunförsvar och ger näring åt din hälsa med virgin kokosolja, gå till:

http://www.buyvirgincoconutoil.com