lärande varierade yogaställningar för dina individuella behov

Det finns flera yogaställningar, var passar varierande kropp behöver, ålder och mentala aktiviteter. Yoga görs antingen på en matta eller annat mjukt stödjande underlag. Vissa ställningar behöver även övervakning av en yogainstruktör.

Medan Asana är ett exempel på fysisk träning, är Hatha en uppsättning Asanas som har särskilda syfte. Andra yogaställningar är lämpade för att lindra ryggsmärtor. Det är tillrådligt att hålla varje yogaställningar mellan fem och tio sekunder, men det beror på nivån av komfort.

Asana är oftast praktiseras för kropp rengöring och hålla en god hälsa. Främst inriktad på andningsövningar, håller Asana kroppen avslappnad, förbättrar blodcirkulationen och minskar rygg och smärtor skuldra. Att lära en varierad andningstekniker är ett krav vid utövande Asana att kunna maximera nyttan. Yoga trots allt är en kombination av andningstekniker, meditation, ställningar och visuella förbättringar.

Asana ökar också endorfiner, som är hormonliknande ämnen i kroppen. De ökande endorfiner bidra till att minska smärta. Detta beror på att endorfiner innehåller aminosyror som är fästa till receptorer, som i sin tur stoppa smärtsignaler i hjärnan.

En hållning som är utformad för att rikta hud, muskler och ben kallas Hatha (Ha-TA) yoga. På sanskrit betyder Hatha kraftfull eller avsiktlig. Hathayoga är sammansatt av en mängd olika sekvenser som öppna flera kroppskanaler såsom ryggraden för att göra energiflödet smidigt i kroppen.

Ett annat exempel på hållning är Adho Mukha Svanasana. Denna hållning är en del av den traditionella Sun Salutation sekvens. Det är bäst att stanna minst en till tre minuter i denna position. Men medan yoga ställningar är ett sätt att minska stress och förbättra kroppens funktioner, är det inte ett mål i sig. Yoga är i linje med god syn på livet.