massage för nackskador

Neck är ett av de mest flexibla organ i kroppen som har en hel del funktionalitet. Det är ganska känsliga för skador, eftersom den utsätts för mycket stress och vikt och till viss del på grund av dess flexibilitet. Nacksmärta är oftast orsakas av stress, missbruk, överanvändning, dålig hållning, olycka eller en sport skada. Nacksmärta är ett av de vanligaste klagomålen som kan bli ett konstant problem om förblir obehandlade och ignoreras. I holistisk medicin, är massage anses vara den mest betydelsefulla naturliga behandling som hjälper till att ge effektiv smärtlindring. I denna artikel kommer jag att diskutera betydelsen av massage för att hantera nacksmärta.

massage – ett naturligt sätt på smärtbehandlingen

Massage terapi är det naturliga sättet att behandla nacksmärta. Det är en djup och icke-invasiv helhetssyn som är effektiv för människor i alla åldersgrupper. Det inte bara ger smärtlindring och förvaltning, men också bromsar utvecklingen av nackproblem. Alla nackproblem inklusive skador kräver omedelbar hjälp av en sjukvårdspersonal, eftersom skadade muskler, ledband och nerver kan leda till ett allvarligt tillstånd som kallas artros. Dessutom kan nackskador som uppstår på grund av olyckor leder till mer allvarliga nackproblem inklusive whiplash, diskbråck, fraktur, klämd nerv och förlamning.

hur massage hjälpa till att lindra smärtan?

Mycket kontrakterade muskler och dåligt blodflöde till halsen är de främsta orsakerna till olika nackproblem. En professionell massageterapeut använder metoden för mind / body integration och olika Hands-on-teknik för att generera känslan av frothiness som försiktigt lindrar smärta. En massageterapeut ger små kroppsrörelser och en lätt beröring som effektivt slappnar av musklerna och bindväv och förbättrar blodcirkulationen till de drabbade områdena.

typer av massage för nacke smärtlindring

I holistisk medicin finns flera olika typer av massage som finns som kan utföras av en erfaren massageterapeut att lindra nacksmärta.
Några av dem är:

Ett. djup vävnad massage

Djupvävnadsmassage är speciellt avsett för att minska allvarliga spänningar i muskler och bindväv. En professionell massageterapeut tillämpar en intensiv, fokuserad och hårt tryck för att frigöra den ihållande djupt tryck
från halsen och övre ryggen.

2. shiatsu massage

I denna typ av japansk hands-on-terapi, tillämpar en massageterapeut tryck till det drabbade området av kroppen med hjälp av fingrarna och handflatan för att rätta till obalansen i kroppen och främjar känslan av välbefinnande.

Tre. Svensk massage

Svensk massage omfattar en rad olika manuella terapier som hjälper spänningsutlösning muskeln och ger lindring av nacksmärta.

4. utlösa punkt terapi

I brytpunkt terapi, är manuellt tryck, vibrationer eller någon annan behandling som tillämpas av massageterapeut att lindra myofascial smärta från den påverkade området. Denna manuell terapi förbättrar effektivt blodflödet till skadade områden, släpper spasmer halsmuskel och främjar den naturliga läkningsprocessen.

Det finns flera andra typer av massage som avsevärt släppa muskelspänningar och bidra till att ge lindring nacksmärta. En certifierad och licensierad massageterapeut kan bättre analysera hur allvarligt tillståndet och rekommendera den speciella typ av massage som kommer att vara lämpliga för att fastställa villkor och främja hälsa. Regelbundna övningar och bra hållning, dvs inriktade ryggrad ställning rekommenderas också att minska nacksmärta.