massage fördelar och typer av massage

Massage är en allmänt använd terapeutisk förfarande som har använts i tusentals år för att läka sjukdomar hos patienten. Den har också en förebyggande aspekt att skydda och bevara hälsan. Det har ockuperat en viktig plats i naturmedicin. Denna artikel diskuterar de hälsomässiga fördelarna med massage och olika typer av massage.

fördelarna med massage

Det finns olika fördelar med massage. Det tar bort trötthet och smärtor, ökar vision producerar bra kropp, bra sömn, och bra hud. Det eliminerar gifter ur kroppen från huden. Det stimulerar blodcirkulationen och lugnar nervsystemet. Det minskar spänningar i musklerna och lindrar muskelvärk. Systematisk massage minskar belastningen på hjärtat, och därmed ökar dess effektivitet.

typer av massage

Det finns fem metoder för manipulation av massage. De är:

Ett. effleurage (stryker)
2. petrissage (knådning)
Tre. friktion (nötning)
4. tapotement (slagverk)
Fem. Vibration (skakningar eller darrningar)

effleurage (stryker)

Denna typ av massage sker med slag över kroppen på huden. Det är också gjort på fem olika sätt: palmer ena handens, handflator två händer, knogarna, bollen på tummen, fingertopparna. Effleurage har olika fördelar. Det ökar blodcirkulationen. Det lugnar nervsystemet. Det är fördelaktigt i magra, tunna individer. Det slappnar av och värmer huden och musklerna.

petrissage (knådning)

I denna typ, är pressning, valsning och knådning av muskler, hud och vävnader gjort med en eller båda händerna eller med tummen eller tummen fingrar. Ett lätt tryck görs för ytlig knådning. För djupa knådning hårt tryck som ska göras. Petrissage massage är bra för musklerna, för att förstärka den, för att ge näring och lindrar överbelastningen av tarmarna och det eliminerar gift och lugnar nerverna.

friktion (nötning)

I denna typ, är cirkulär massage som utförs över och runt lederna. Det är till hjälp för toning muskler och senor i lederna. Det minskar smärta, rodnad och svullnad, vilket är de huvudsakliga tecknen på inflammation.

tapotement (slagverk)

I den här typen, är att knacka, klappa, hacka och slå görs genom att sticka den mänskliga kroppen snabbt. Snabba och korta slag vanligen ger genom handleden. Tapotement har olika fördelar. Det är användbart i slöseri av muskler. Det lugnar nerverna. Det stärker musklerna.

vibration (skakande)

I denna typ av massage, pressar och skakar på kroppen antingen genom användning av händer och fingrar gjort. Det är fördelaktigt i neuralgi, neurit. Det inte bara stimulerar cirkulationen utan även nerverna. Det reglerar tarmen. Det används för att tona upp musklerna och för att lindra smärta i kroppen. Denna massage görs från eldriven maskin av en utbildad person.

Disclaimer: Denna artikel är inte avsedd att ge hälsorådgivning och är för allmän information. Alltid söka insikter av kvalificerad sjukvårdspersonal innan man inleder hälsoprogram.

Copyright © Nick Mutt, All Rights Reserved. Om du vill använda denna artikel på din hemsida eller i din ezine, göra alla webbadresser (länkar) aktiva.