msrA infektion & cdiff super-bug – sjukhus att döpas “slakteri”

Vi är alla medvetna om att världen går potta i en galen slags sätt, men när folk börjar följa efter då blir det en oroande tid för oss alla och särskilt mer så för dem om upptagande till sjukhuset är nära förestående. Människor utbildade för att läka missbrukar sin ställning (inte alla) genom att ignorera situationer där medkänsla bör vara ett nummer 1 prioritet.

Är våra sjukhus bota eller döda patienter. Under åren den krisdrabbade har satt sin tillit till sjukhusets rutiner, bara för att ha dem nu frågan, är dagens välfärd vård förtjäna vår tillit. Sjukhus är under strikt debatt vara en plats som innebär fler hot mot ettahälsa än pesten, HIV och andra dödliga sjukdomar.

Det var den skakande berättelsen om Margaret Hudson, av Jarrow som hade mig att kasta ljus över detta problem.

Sjukhus tjänstemän undersöker efter en sjuksköterska förbjöd en dotter från sin döende mors säng. Margaret Hudson beordrades hem medan hennes 107-åriga mor ropade hennes namn på South Tyneside District Hospital. Hon informerades släktingar bara kunde stanna under besökstiden. Den åldrande 75-åriga dotter nekades håller sin mors hand och för att trösta henne. Hon återvände senare med bara minuter kvar innan hennes mamma gick bort. Sjukhuset har bett om ursäkt. Det är för sent för ledsen. Gjorde sjuksköterskan i fråga har inte en mamma? Fair enough bör förekomsten av dottern har stört medicinsk praxis sker, då förståeligt, men detta var inte fallet.

Fröken Hudson sade: “Mam led och ropade mitt namn så jag frågade kunde jag vara vid hennes sida, men var ohövligt berättade” nej “Detta var tydligen en tid för medkänsla Hudson sade att hon erbjöd sig att betala för ett privat rum men. den kallblodiga sköterskan vände tillbaka henne och sade “vi inte har någon”, och skickade henne packning. Vi har alla fått lära sig att respektera människor som räddar liv men när de hindrar dem som lever för att säga adjö till sina nära och kära, är en omänsklig handling där respekt är borta. Kan detta sjuksköterska hålla huvudet i skam för en lång tid?

“Jag har hand om mam varje dag de senaste 25 åren och när hon behövde mig mest var jag inte där.” sade Hudson. Hennes mor lades in på sjukhus efter att ha lidit en mage upprörd och sov igenom den första natten efter att hennes dotter blev hemskickad. Däremot försämrades hennes tillstånd och läkarna kallade sin dotter, som återvände till den officiella besökstid på eftermiddagen. En talesman för South Tyneside Sjukhuset sade ärendet är under utredning. Han sade: “På det hela taget anser vi att den här sorgligt tillfälle vår personal var inte medföra skyldighet som de skulle ha varit, och i efterhand borde damen ha fått stanna.

Sjukhusen tar liv istället för att spara dem?

Riskfaktorer för vårdrelaterade-(HA) MRSA inkluderar:
MRSA är fortfarande ett stort problem på sjukhus, rapporterades det under 2007 att 1,2 miljoner sjukhuspatienter är infekterad med MRSA varje år i USA ensam, dessa siffror är ganska skrämmande och antalet för de koloniserade uppskattas till 423.000. MRSA är betydligt större inom äldreomsorgen hem än på sjukhus. Bärare av sjukdomen har spridit kan bakterier, även om de inte är sjuka själva. Den åldrade och sjuka är mer mottagliga.

Patienter på dialys, eller kateter, eller har matningssonden löper högre risk. MRSA står för meticillinresistenta Staphylococcus aureus en infektion som orsakas av Staphylococcus aureus bakterier (staph.) För många år sedan, dök Staph på sjukhus som motsatte sig bredspektrumantibiotika som normalt används för att behandla den. Det är en infektion av allvar, så allvarligt att det kan döda. Det var en av de första bakterier att överlista alla utom de mest inflytelserika drogerna.

Ordinarie plats av livsmiljön för Staph bakterier att bosätta normalt på huden eller i näsan regionen. Om en patient har Staph i näsan eller på huden och visar inga tecken på sjukdom, är vanligen “koloniserade.” Staph bakterier är i allmänhet ofarliga som de flesta andra organ bakterier är dock om det är tillåtet att komma in i kroppen genom ett dagbrott, kan det orsaka mindre hud frågor.

Symtom av Staph infektion lätt erkänd som små röda knölar som liknar akne finnar, bölder eller biter spindel. Snabbt de kan förvandlas till smärtsamma bölder som behöver kirurgisk dränering. I vissa fall bakterierna kan sitta kvar dämpades till huden, om bakterierna tunnlar in i kroppen, innebär det hot – orsakar infektioner i ben, leder, blodomloppet, de hjärtklaffar och lungor. Självklart om kroppens organ som håller oss vid liv är smittade då detta är när infektionen kan vända mördaren.

Clostridium difficile

Vårdrelaterade infektioner har ökat. En av de vanligaste och potentiellt farlig orsakas av bakterien Clostridium difficile, som kallas C. diff eller C. difficile. Det finns ingen undgå denna typ bakterier, dvs det överallt i luften vi andas – vattnet vi dricker. Det är ofarligt om det inte utvecklas i stora massor i tarmkanalen hos personer som tar antibiotika eller andra antimikrobiella läkemedel. C. difficile symptom varierar från diarré till livshotande inflammation i tjocktarmen. Cdiff riktar sig inte till sjukhus helt. Det är ett växande hälsoproblem oavsett.

Clostridium difficile (C. difficile) är en spor forma bakterie närvarande som en av de “normala” bakterier i tarmen hos upp till 3 procent av friska vuxna. Patienter som behandlas med bredspektrumantibiotika löper störst risk för C. difficile. Som liksom MRSA ökar riskerna om äldre eller har ett svagt immunförsvar. Antalet dödsattester i England och Wales som hänvisar Clostridium difficile (C. difficile) infektion ökade varje året från 1999 till 2006. År 2006 fanns det en svindlande 6480 dödsattester som nämns C. difficile, en 72-procentig ökning från 2005. Bland dödsattester med ett omnämnande av C. difficile, var andelen som var den bakomliggande dödsorsaken liknande (cirka 55 procent) i varje år.

Denna oro måste åtgärdas snabbt. Ringa efter “strikt” hygien i våra sjukhus är inte tillräckligt, det måste vara en “strängare” calling.