några orsaker till ryggsmärtor

Du kanske inte kommer ihåg att göra något annorlunda än vad du alltid gör, men nu ryggen gör ont och varje rörelse du gör orsakar dig obehag.

Ni måste förstå att många gånger finns det ingen fysiologisk orsak som kan identifieras med någon medicinsk specialist som orsak till allmänna, icke-akuta ryggsmärtor. Det är helt enkelt en av de aspekter av att vara människa och gå på två ben. Merparten av tiden, helt enkelt undvika att förvärra problemet och sunt förnuft vård gör att din rygg för att må bättre ganska snart. Självklart, om du har några domningar, stickningar eller kall känsla i någon av dina extremiteter, bör du se en läkare omedelbart ifall det är något mer allvarligt händer. Även om det fanns ett specifikt ögonblick när din smärta började, till exempel efter ett fall eller någon form av bilolycka, då du definitivt bör rådgöra med en läkare för att eliminera någon form av akut fråga som en bruten ryggkota eller utbuktning, “halkade “disk.

Muskelbristning är en mycket vanlig orsak till ryggvärk Vancouver WA och detta kan vara resultatet av överanvändning, till exempel när du gör en övning som du inte används till eller utföra någon form av trädgårdsarbete eller hem förbättring du inte har gjort förut. Muskelbristning tar normalt hand om sig själv efter några dagar av att bara vara noga med att inte överanvända musklerna igen och några milda värme eller kanske några smärtstillande.

En annan vanlig orsak till ryggsmärtor är fetma. Övervikt på ramen av kroppen sätter påfrestningar på ligament och muskler som inte är utformade för att hantera dessa. Naturligtvis kan fetma inte botas omedelbart, men om du har ont i ryggen och du misstänker att förlora lite vikt kan hjälpa, kolla med en läkare och börja en vettig kost och träningsprogram som kommer att stärka dina muskler samt hjälpa till att ta bort extra vikt som orsakar problemet till att börja med.

En annan anledning kvinnor plötsligt utvecklar ryggont är graviditet. Naturligtvis är den extra vikten rakt framför kroppen en del av problemet, men en annan anledning är att hormoner i kroppen orsakar en uppluckring av ligament att möjliggöra förlossning och det gör allting skift, vilket kan leda till mycket ömmande muskler överallt och baksidan är ett av de områden som får flest övergrepp.