överraskande vertigo fakta – visste du

Vertigo är en känsla man känner att antingen kroppen är i rörelse eller den omgivande runt den personen rör sig i en cirkulär rörelse. Detta kan vara mycket irriterande om det sker igen och igen och kunde lämna patienter frustrerad. Vertigo även känd som balans sjukdom kan påverka en person i varje åldersgrupp, men personer i sextioårsåldern är mer benägna att denna sjukdom. Godartad lägesyrsel är inte en farlig sjukdom, men kan bli farlig om den är kvar odiagnostiserade. En svindel attack kan vara dödlig om den kommer under körning eller när en person är på arbetet.

Tecken och symptom på Vertigo:

Yrsel: Yrsel är det tydligaste tecknet på varje typ av svindel. Patienten känner sig svagare och ibland faller ner om effekterna av svindel är allvarlig.

Kräkningar: Detta är en annan stor tecken och symptom på yrsel. Den förekommer i avancerade stadier av svindel och kan leda till svaghet och magbesvär. Man bör rådfråga läkare omedelbart om kräkningar är mycket vanligt, eftersom detta kan vara ett tecken på yrsel.

Hörselnedsättning: Partiell hörselnedsättning är ett tecken på yrsel. Om du lider av yrsel och känner problem att höra då detta är symptom på godartad lägesyrsel.

Ringmärkning av öronen: Ringmärkning av öronen för en längre tid ger tecken på att det kan finnas ett problem som är svindel. En kontinuerlig ringande ljud i öronen pekar mot godartad lägesyrsel.

Spinning av huvudet: Spinning av huvudet är det vanligaste symtomet på svindel. Patienterna anser att detta problem i nästan alla fall av svindel. Det är inte särskilt allvarlig, men kan orsaka allvarliga skador om attacken är allvarlig och långvarig.

Genom att hålla koll på den ovan nämnda tecken och symtom av yrsel kan vi enkelt diagnostisera svindel på tid och bota vertigo effektivt.

bota vertigo effektivt:

Vertigo kan botas effektivt med hjälp av naturläkemedel och andra behandlingsmetoder:

Medicinering: Mediciner används för att behandla alla orsaker till yrsel och därmed det hjälper vid behandling av svindel effektivt. Meclizine är det läkemedel som används allmänt för behandling av svindel. Detta läkemedel är inte att föredra så mycket eftersom det kan orsaka allergiska reaktioner. Det kan orsaka förstoppning, dimsyn etc.

Sjukgymnastik för att bota vertigo: Sjukgymnastik är mycket ofta används av läkare för att behandla yrsel. Det är föredraget eftersom det har inga biverkningar och ger mycket goda resultat. Vestibulär rehabilitering terapi är en sådan terapi används för att behandla balans oordning.

Ginger: Ingefära är en mycket bra hem rättsmedel för att bota svindel. Den styr flödet av blod till hjärnan vilket bidrar i kampen mot balans oordning och svindel.

Ginko Biloba: Denna används också mycket vanligt att behandla yrsel. Det styr blodflödet till hjärnan vilket härdande balansrubbning eller lägesyrsel.

Med hjälp av dessa behandlingar svindel kan botas effektivt.