Pedicularis sylvaticahealth fördelar

Rattle användes från antiken på grund av sina terapeutiska befogenheter och dess storskaliga nytta.

Rattle är en örtartade perenn växt med en rak träig stjälk, med ovala blad och gula blommor. Örten används för att förbereda te och skallra oljan är gjord av sina blommor.

För internt bruk, är skallra rekommenderas vid behandling av galla dischinesis, kronisk entero-kolit, hyperacid magkatarr, magsår, hepatit och kolecystit. The rattle te kan användas för neurotiska störningar och det är en kraftfull botemedel mot depressiva tillstånd.

Rattle olja kan användas för att bota öppna sår, hemathomes, inflammationer i ganglions, ryggsmärtor, ryggskott, reumatiska och ischias smärta.

Rattle olja framställes av 20 g mosad rattle med 20 ml av 70% alkohol. Efter 12 timmar, är 200 ml solrosolja tillsätts. Det måste då vara ånguppvärmda i 3 timmar och lämnades att blöta upp för två eller tre dagar. Därefter är det filtreras det måste hållas i mörker-färgade glasögon.

Den tinktur gjord av skallra (40g), balsam (30 g), odolean (15g) och lavendel (15g). Alla dessa örter måste macererades i 5 – 7 dagar i 700 ml av 60o alkohol och filtrerades sedan. Tinktur måste förvaras i mörka glasbehållare i svala platser. Det används för att behandla arteriell hypertension, neurovegetative dystoni, klimakterium, argsint stater och psykomotoriska nervositet. Några droppar kan konsumeras efter varje måltid. Den exakta dosen fastställs beroende på ålder och sjukdom.