sinus problem Information – hur du tar bort din sinus tryck

Sinus problem är en mycket vanlig åkomma för många amerikaner. I själva verket, cirka 37 miljoner amerikaner lider av problem med bihålorna. Även om det är mycket vanligt och obehagligt att ta itu med, det finns många sätt att minska risken för problem och att må bättre när du får dem.

Sinus problem kan vara resultatet av dina nässlemhinnan svullnad och sinus passager blir blockerad. När detta händer, kan slem inte riktigt rinna. Slem bygger sedan upp och blir infekterat. Detta är orsaken till obehagligt tryck och huvudvärk som man känner samtidigt ha bihåleinflammation och andra problem med bihålorna. En annan orsak till problem är den faktiska anatomi av näsan. Vissa människor är mer benägna att utveckla problem på grund av smala sinus passager. Anatomiska problemen med sinus passager kan leda till flera problem med bihålorna under loppet av ett år.

Det finns fyra stora sinus regioner belägna i skallen. Dessa bihålor är placerade i pannan, bakom kindbenen, mellan ögonen, och bakom ögonen. Beroende på var sinus infektion är, kan delar av obehag varierar. Sinus problem också har varierande löptider. Beroende på om det är en akut, sub akut eller ett kroniskt problem, kan varaktigheten pågå från mindre än fyra veckor till mer än åtta.

Vanliga biverkningar av problem med bihålorna är sinus tryck, huvudvärk, tjockt slem, feber, dålig andedräkt, hosta och trängsel. Dessa symtom kan ofta vara allt från mindre till allvarliga. När symtomen förvärras, kan det bli mycket obehagligt och kräver ett läkarbesök. Lyckligtvis finns det behandling. Sinus problem kan behandlas med mediciner och huskurer, och i allvarliga fall, även kirurgi.

Avsvällande medel är ofta det första steget för att behandla problem med bihålorna. Detta läkemedel är tillgängliga över disk och kan minska slem i sinus. Ett annat läkemedel som ofta används för att behandla problem med bihålorna är antibiotika. Om källan till problemet är en bakteriell infektion, kan än en kurs av antibiotika lösa problemet. En annan möjlighet för behandling är steroider. Inhalationssteroider kan minska svullnad i bihålorna, vilket ger lättnad. Om dessa metoder inte fungerar, kan operation vara det enda valet kvar. Om en fysisk blockering är orsaken till problemen, än en kirurg kan ta bort det. Under en sinus-infektion, kan smärtstillande medel som ibuprofen eller paracetamol minska obehaget.

Det finns också många huskurer som är ganska effektiva också. Stående i en ångande dusch kan bidra till att minska trängseln i näsgångarna. Tillämpa varm, fuktig värme i form av en handduk i ansiktet kan också lindra lite tryck och obehag. Nasal saltlösningar hålla din membran fuktig vilket är viktigt i kampen mot trafikstockningar. Dricka mycket vätska hjälper till att hålla slem tunn och minska blockeringar. Undvika alkohol är ett måste eftersom det kan försvåra problemen ytterligare. Som med de flesta krämpor, kan få ordentlig vila hjälper dig att må bättre och återhämta sig snart.

Även sinus problem är mycket vanliga, de behöver inte förstöra din vecka. Kom ihåg att se en läkare när du börjar få symtom. När en läkare börjar behandlingen, kan lättnad komma väldigt snabbt och du kommer att vara tillbaka till känslan normala i ingen tid alls.