vad är ett naturligt sätt att bli av gikt – är detta det bästa sättet

En av de bästa naturliga sätt att bli av gikt är genom din kost. Här kommer du att upptäcka varför, och vilka livsmedel som du måste undvika för att bli av med din gikt.

Fler och fler gikt drabbade söker ett naturligt sätt att eliminera gikt. Främst eftersom de är trötta på narkotika-baserade läkemedel som kan ha vissa mycket allvarliga biverkningar såsom kräkningar, diarré, illamående, magsmärtor, magsår, blödningar, hud och andra allergier, etc.

Så i denna artikel kommer jag ta bara det naturliga sättet att bli av med din gikt. Det finns många naturliga botemedel där ute, men kosten är en viktig komponent i alla naturliga sätt att eliminera din gikt.

Hur påverkar kosten din gikt? För att svara att du och jag behöver gå tillbaka till grunderna …

Din gikt orsakas av urinsyra kristaller i den drabbade leden. Dessa kristaller kan bildas när du har höga nivåer av urinsyra i blodet. Och denna situation kan uppstå när njurarna inte kan bearbeta och utsöndra tillräckligt urinsyra ur kroppen som de normalt gör.

Detta kan ske antingen genom att dina njurar inte fungerar tillräckligt effektivt, eller, det är bara för mycket urinsyra produceras i kroppen. Eller möjligen en kombination av båda.

Hur urinsyra produceras? Det produceras som en biprodukt av metaboliserande processer i kroppen om naturliga kemiska föreningar som kallas “puriner.” Dessa finns i kroppens cellstruktur och i maten du äter. Så, fler puriner, mer urinsyra.

Du, som en gikt lidande, måste sänka dina nivåer av urinsyra. Och det finns väldigt många helt naturliga sätt att hjälpa till att göra detta. Men, eftersom den mat du äter innehåller puriner, och puriner producera urinsyra, är din kost verkligen en av de viktigaste sätten att hjälpa att bli av gikt.

Och eftersom vissa livsmedel har högre koncentrationer än andra, måste du ta en närmare titt på din kost och eliminera eller undvika de livsmedel som har relativt höga purin nivåer.

Främst de livsmedel som har höga purin koncentrationer är fet rött kött, orgel kött, vilt, fågel, fisk, skaldjur, jäst, torkade baljväxter och alkohol (inte mat men en mycket viktig utlösande faktor för gikt). Men även inom dessa livsmedel grupper, det finns variationer i purin innehåll.

Bara ett litet urval av höga purin livsmedel du bör undvika i din kost är, lever, njurar, hjärta, sås, buljong, hjortkött, fasan, skogsfågel, kalkon, rapphöna, makrill, sill, ansjovis, sardiner, pilgrimsmusslor, räkor, etc. Du absolut måste undvika alkohol, speciellt öl.

Det finns fler höga purin livsmedel för att lära känna, liksom livsmedel med låg purin som du kan ersätta dem med. Men det finns andra frågor som du också behöver tänka på, såsom din vikt, livsstil, hereditet, och så vidare. Dessa, och andra saker, kan ligga till grund för gikt attacker.

Och det är mycket viktigt, för att inte bara bli av med en gikt attack, men se till att du inte har något mer, eftersom massor av återkommande gikt attacker kan leda till att du har njurproblem och / eller permanenta ledskador över tiden.

Du måste ta itu med detta på allvar som en gång har haft en gikt attack, du nu har en mycket stor chans att du kommer att drabbas ännu mer.

Du har tur ändå. Det finns en särskild gikt rapporten tillgänglig på nätet [se nedan] som har all information du behöver på ett ställe. Det är vad tusentals fd gikt offer över hela världen har framgångsrikt använts för att förhindra gikt återvänder. Den innehåller också en särskild 2 timmars gikt programmet smärtlindring.

Och den använder fullt utforskade, helt naturliga metoder. Så att du får två olika sätt:

(1) du bli av med din olidlig smärta mycket snabbt, och,

(2) du förhindra att din gikt tillbaka, så att du minskar risken för permanenta skador.