stretching the kinks

Varför stretchar vi? Eftersom det känns bra!

Men stretching känns inte bara bra. Det är sunt, alltför! Stretching hjälper till att hålla dina muskler i toppskick. Ordentlig stretching-försiktigt sträcker dina muskler mot fullängds-har dessa positiva hälsoeffekter:

• Förbättrad cirkulation. Genom ökat blodflöde, ger stretching näring till dina muskler och spolar ut gifter.

• Ökad flexibilitet. Stretching löser dina senor och ligament, vilket
frigör dina leder för att flytta lättare och med mindre obehag.

• Förebyggande. Friskare, tonade muskler hjälper din kropp att utföra ordentligt under aktivitet, vilket minskar risken för skador.

• Bättre sömn. Stretching lindrar stress och släpper muskelspänningar i
snävaste områden av kroppen-nacke, axlar, rygg och höfter-vilket hjälper
du sover bättre.

Med sommaraktiviteter i full gång, stretching både före och efter träning är nyckeln till att upprätthålla din hälsa och undvika skador. Före aktivitet, hjälper försiktig stretching värma upp dina muskler. Efter träning, hjälper stretching sval och förlänga dina muskler.

Stretching kan vara en del av din träning eller det kan vara ett träningspass alla på egen hand-funderare yoga och pilates. Eller du kan anamma en mer passiv form av stretching: massage. Både stretching och massage släpper trånga utrymmen genom att förlänga dina muskler.

När muskelfibrer skärpa, är det korrekt utbyte av vätskor och näringsämnen blockeras. Stretching, liksom massage, hjälper till att hålla dina muskler och leder smidig genom att släppa spända muskler och stimulerar blodtillförseln. Detta hjälper dina muskler hålla sig frisk och flexibel, skyddar dig från skador och fortkörning vävnadsreparation.

“Du får problem när musklerna blir trångt och andra muskler” ta upp “för detta område och fungerar som de inte var avsedda att göra,” golflegenden Lee Trevino berättade nyligen “Journal Massage Therapy.” Massage, som Trevino har gjort en konsekvent del av sitt liv i mer än ett decennium, har “förbättrat min prestation och ökat min livslängd som en professionell idrottsman, säger han. Eftersom stretching och massage är en träning för din kropp, uppmärksamma dina gränser. Motstå frestelsen att överanstränga. Sträck bara så långt som bekvämt möjligt-inte till den grad av smärta. Om du får en massage, låt din terapeut vet hur mycket tryck är bekväma som de snäva fläckar i dina muskler släpps.

Om det var ett tag sedan dina muskler har sträckt, kan du känna något trött eller öm nästa dag. Detta händer inte för alla, men det är normalt. Och ju mer du sträcka, desto mindre troligt att du kommer att känna något obehag efteråt. (Om du har hälsoproblem eller ryggproblem, kolla med din läkare innan du gör några ändringar i din stretching och träningsprogram.)

Stretching och massage stimulerar kroppens rensning system för att eliminera toxiner (som mjölksyra) som är lagrade i musklerna. Hur tar man ut soporna kroppen samlas? Drick vatten! Om du inte spola ut slaggprodukter som frigörs genom att sträcka vävnaderna, kan du känna ömmande senare. Så drick upp-och stretcha bort din värk och smärta!